Здравейте, търсих из останалите теми, но така и не се ориентирах за читав сервиз в източните части на София по възможност, в който да ми направят оглед на ходовата част като цяло и евентуално ремонт. Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на амортисьори брава 1.6 2000г.
Collapse
X
-
Благодаря, но вече посетих сервиз оказа се, че трябва да сменям 4 бр. амортисьори и маркучета на спирачките. Искам да попитам при смяна на предни и при смяна на задни амортисьори какви неща допълнително трябва да се закупят освен самия амортисьор понеже искам аз да си взема частите отделно и да ги занеса в сервиза, а там само да ги сменят. Също така да препоръчате някой сервиз, в който работят добре и цената за смяна на амортисьор е прилична, защотот 30лв. на бр. ми се струва скъпичко.
Коментар
-
извинявам се колега ,но 30лв за предни и 20лв за задни е съвсем нормална цена.аз също имам сервиз и работя все пак и ние плащаме наем на помещението и сметки и консумативи ...не мисля че някой ще се наеме да ти смени амортесорите за една чаровна усмивка или за МЕРСИ.Засичам и по другите форуми за подобни работи било скъпо ами като отидете в магазина и вземете един хляб защо там не се пазарите за цената ,а взимате без да се оплаквате. И ние храним дете, жена и като изчистим сметките и наемите и остават чисти 500-600 лв. защото аз специално съм смъкнал цените колкото мога за да има работа и пак било скъпо .... и на мен ми е скъп тока ама си го плащам.
Коментар
-
Към колегата hooligan_auto , аз изобщо не съм се пазарил за нищо. Както има магазини, в които хляба е 1лв така има и такива в които е 90 ст. например. И да 30лв ми се струват много, твой е избора, ако искаш взимай и 50. Аз ако имам пари и не ми пука отивам в първия сервиз и ги сменям и не ми дреме колко струва. Но някой път нямаме тази възможност. Ваш е избора на какви цени да работите, но 30лв на амортисьор + 4 бр. стават 120лв. Едва ли ги сменяте цял ден, но дори и да е така 120 лв на ден извинявай , но аз ги изкарвам за 4 дни така че едва ли ви е много зле положението сравнение с други и всеки си има право на мнение. Все пак темата е за насока от други колеги които да ми препоръчат места и съответно цени, от там аз си правя избора.
Коментар
-
В повечето сервизи се заплаща за дадена операция на час.Примерно прието е ,че предни амортисьори се сменят за 4 часа и мърдане от това време няма.Може да се мотаят 2 часа и да се чешат по главите ,но си вземат цялата сума за 4 часа.Патих от това в сервиз на Аутобокс за смяна на тампони носачи ей така да ги пробвам и повече няма да стъпя.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
30лв за макферсон горе долу мога да приема, макар че в един от сервизите, с които работя и си падат леко скъпчии вземат по 20лв на макферсон. Но 30 лв за обикновен амортисьор каквито са задните на Браво/а....това си е е солено направо(моите партньори вземат 10лв за смяна на обикновен амортисьор). Като се добави и това,че такъв тип сервизи издават касови бележки от дъжд на вятър, 120лв чиста пара никак не е малко за има няма 2 астрономически часа труд....но тук вече навлизаме в друга тема. Търси друг колега докато намериш по-евтино. Успех!ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Furiousss написа:Искам да попитам какви неща още са задължително да се сменят при смяна на амортисьора, казаха ми за някакви тампони и за прахозащитни маншон или нещо такова. Какво освен самия амортисьор трябва да се закупи и за отпред и за отзад. Благодаря Ви !ex. Fiat Marea 1.6 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.
Коментар
-
hooligan_auto написа:не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.ex. Fiat Marea 1.6 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
hooligan_auto написа:не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:hooligan_auto написа:не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.
Коментар
-
Furiousss написа:Искам да попитам....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар