Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реглаж на фарове - къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Реглаж на фарове - къде?

Разнасям се с една от служебните коли и преди няколко вечери установих, че фаровете са много, много зле.Препоръчайте къде да отида да ги регулират. Ходих в СБА, уж направиха нещо, ама пак не е добре.

Тук?
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Благодаря Малко далече ми идва, ама ако не се сетя за друго...Ще мина през Мотоексперт, сега се сетих, че почти всеки ден минавам покрай тях.

Коментар

направи ги самв сервизите винаги ги правят да светят по-ниско от необходимотоне знам как го постигат
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

на пътя пред нас, стига да няма лампи да светят и се регулират идеално
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Сякаш бях чел че в "лисан сервиз" вече имали стенд за реглаж на фарове... Но може и да се бъркам.
            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Пробвах сам първоначално, но не се получи ефекта.В СБА се постараха доста, но явно пак са "паднали". Може би има значение, че не ми работи и регулирането по височина от купето. И едната крушка ми е странно деформирана и изкривява светлината.Май направо ще сменям крушките.Иначе ми казаха в Друмник на бул България, че реглажа е 25лв.

Коментар

ако не ти работи регулиране от купето е възможно да има проблемзащото може да е запецнало на по-ниска позиция от 0т.е. колкото и да ги вдигат от врътките на фара, да не може да се стигне до необходимата височина
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Това си мисля и аз.Не бях загледал, че не свети осветлението на "врътката" за фаровете. Сега преди малко ми направи впечатление.Ще погледна бушона утре, дано е от него.

Коментар

Не можах да открия кой е бушона в книжката. Имах съмнение за два, и двата не бяха. Като имам време ще ги проверя един по един.Смених си крушките и резултата е мноооого по-добър.

Коментар

vital написа:
                      Не можах да открия кой е бушона в книжката. Имах съмнение за два, и двата не бяха. Като имам време ще ги проверя един по един.Смених си крушките и резултата е мноооого по-добър.
                      Бате осветлението на тази врътка трябва да е на един бушон с цялото оисвтеление на таблото,демек едва ли е от него
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                      Ventura garage

Коментар

Абе по принцип е така. Ама на другата кола угасна осветлението на копчето на аварийните. Съответно не работеха. Оказа се, че си има отделен бушон за това. Корейска работа :DЩе ги проверя един по един, че има няколко с някакви неразбираеми за мен съкращения, напр HDDL, HDDL actuator и такива разни :D

Коментар

Сега се сетих за темата ми.Регулирах ги в Друмник на бул България срещу 10лв. Настроиха ги много добре. Доволен сън и от отношението.Тъпото е, че корейците са решили да се регулират късите и дългите едновременно. Така късите са ми много добри, но дългите по непонятна причина светят в небето.

Коментар

vital написа:
                            Сега се сетих за темата ми.Регулирах ги в Друмник на бул България срещу 10лв. Настроиха ги много добре. Доволен сън и от отношението.Тъпото е, че корейците са решили да се регулират късите и дългите едновременно. Така късите са ми много добри, но дългите по непонятна причина светят в небето.
                            Че то на коя кола се регулират отделно къси и дълги,на всички италианки са по същия начин
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Vw Touran :DНа всички италиански, които съм имал междувпрочем никога не съм и поглеждал как е, щото са си светили перфектно. Например Пандата ми имаше толкова силни фарове, че на далеч по-скъпи коли не мога да свикна колко са по-слаби :D

Коментар

Working...
                              X