За голямо мое съжаление вече 4-ти ден колата ми е в бокса.. вторник вечерта прегря и си изплю всичкия антифриз през едно от винтчетата за обезвъздушаване! разбира се от сервиза казаха "че си му е дошло времето", въпреки че 5 часа по рано бърникаха точно охладителната с-ма! абе тая тема я оставяме без коментар!лошото е че като отвориха главата излезнаха още куп работи, каго започнем от болтовете и стигнем до пуловене на хидр. повдигачи. Най интересното беше, че като я взех колата преди година я вкарах в александър ауто за пълна смяна на консумативи с маркови такива, а сега като се отвори двигателя се оказа, че онези слабоумници:1-во Сложили са ремък гууд иър, вместо дайко, като разбира се си ми взеха пара за по-скъпия!2-ро две от ролките въобще не са сменени, като дори едната хрущи като я въртиш! било е въпрос на седмица две да откаже и да направя на салата двг-ля! разбира се прибраха си паричките за ролките!3-то ремъка беше разминат с един зъб /после що колата ми харчи 15!/4-то вариатора не беше сменен /по точно дори не бяха споменали че има ремонтни комплекти, за да вземат пак 150лв. като се разтрака яко след месец-два/и т.н.горепосочената смяна на консумативи бе извършена в рамките на 3 /три/ дни!!тука в офиса си лафиме с колегите на тая тема и един от шоферите ми вика "ти какво очакваш при положение че собствените им коли са пълни бараки"... оказа се че ползват една и съща мивка!Та призовавм колегите които си сервизират колите там да отидат на друго място за профилактика, защото в моя случай са се осрали зверски и благодарение на моето прегряване успях да спестя някой лев от клапани, бутала и валове!п.п. май темата е за магазини-сервизи + и -... ако прецените, че е така моля да я преместите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги, да си кажа мъката!
Collapse
X
-
156 m-jet
Не мое да раЗберем, шо пискаш Искал си да минеш тънко, е кво очакваш...Ако си искал, действително да ти направят както хората колата, е трябвало да отидеш в оториЗирания сервиЗ на Фиат............да ама там е скъпо. Е трай си тогава, и се радвай, че само това ти се е случило
-
156 m-jet написа:Не мое да раЗберем, шо пискаш Искал си да минеш тънко, е кво очакваш...Ако си искал, действително да ти направят както хората колата, е трябвало да отидеш в оториЗирания сервиЗ на Фиат............да ама там е скъпо. Е трай си тогава, и се радвай, че само това ти се е случило"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Еми колега прати им една данъчна проверка или поне се навикай барем ти мине, че аз много се нервирам от разни пишман майстори, преди седмица вкарахме колата на брат ми в един сервиз че го блъснаха малко и нали има каско........кур бате, кравата мъжка, освен дето му боядисали колата на пияна глава така май са направили целия ремонт. Добре че отидох с него като си я вземаше че първо като тръгнахме да пробваме колата и се оказа че забравили да обезвъздушат и нямаше спирачки, боята отекла тук таме, освен това боядисвана на открито и лака преди да изсъхне целия се напрашил.......абс - а се оказа изтръгнат яе нещо светело вътре и те решили проблема......аве идиоти всякакви имаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
братле просто си се опарил без да питаш приятели и познати намираш си някои квартален или в по близък квартал маистор питаш нас или него какво и какви части ти трябват купуваш дето е по ефтино пак допитано от тас или него отиваш оставяш си колата и седиш до него по възможност да видиш какво и прави по колата и накрая и ти и тои доволен аз съм така 1 маистор в кб от сф си купих де що трябва отидох 1 ден преди 2ра смяна за работа към 9 до 11 ми смениха ремъците ролка масло и филтри като идваха и др хора да питат маистора тва онова и за тая екстра 45лв а можеше и по малко ама ми се шугавиха с бензиновия филтър дето е супер лесен за смяна ама нали е маистор но и затва съм до него да го контролирам така че тая работа ми излезна не съм смятал колко ма към 300лв + може би материали + труд .... а ти колко си дал боли ме сърцето щеше да си я стегнеш още дет не ти харесва с тия пари наи малкото музика да си сложишLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
toko написа:sachma написа:А защо не птидеш в Ал. Ауто пак да питаш кво става?N.Y. State of Mind
Коментар
-
Явно по тия големите сервизи положението е страшно!!! Каточели е най-сигорно д аси намериш някой квартален майстор и да си се раязберете с него "От тук нататък ти ще се грижиш за колата ми, комшии сме" еди кво си еди що си Така няма много, много да те лъже.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
Колеги, благодаря за моралната подкрепа на всички!аз при тях ат тогава не съм стъпвал, защото сменяха тези консумативи 3 дни, като дори веднъж ме отпратиха, а аз имах запазен час! на втория ден им оставих коланта, отивам вечерта и те хората нищо не пипнали, та чак на третия ден /беше петък и може би са бързали да обявят ден на майстора/ си оставиха ръцете!темата я пускам повече като предупреждение просто като ходите там да знаете за какво става въпрос! а пък и съм далеч от мисълта че само аз съм опарен!"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
На мене ми прави колата един много съвестен майстор в кв.Орландовци :D До сега каквото е направил нямам оплаквания,а и не взима скъпоex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
днес като случайно трябваше да откачам едното колело забелязах че маркучето на спирачките ми е яко напукано...даже гумаджията ми се накара малко че така съм оставил да се получи, докато не му казах, че съм го сменял преди 3-4 месеца. тогава нещо се беше запушило и трябваше да сменя и двете. и съответно отивам в александър ауто и си купувам "оригинални" маркучета. предполагам че старите бяха оригинални, защото доста трудно ги отвъртяха.мисълта ми е че ми бяха продали някакви буклуци на цената на оригинални резервни части. при което аз си знам, че съм сложил качествени консумативи и не предполагам че всеки момент може да ми откажат спирачките и да се размажа. това са снимки на маркучета от александър ауто на не повече от 4 месеца...p.s. докато сменях маркучетата едното протече по пукнатините - на това в формула1 му викат пълна оптимизацияFiat Brava 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар