Вчера имах честта да се запозная с този "майстор" и препоръчвам на колегите да го избягват при възможност. Държа да подчертая, че нищо не е пипал по колата ми, защото по принцип други майстори освен баща ми не пипат по нито една моя кола, но ми направи много лошо впечатление лошото и безцеремонно отношение към клиентите и към хората по принцип. Да не говорим за философстването и изказванията тип: "Аз знайш ли от колко време се занимавам с това? На мен ли ще ми кажеш?" Аз лично избягвам такива прехвалени и високомерни работници Имайте едно на ум
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Сервиз" тип гаражен майстор в Люлин до бл. 101 -
Collapse
X
-
Ами... клиент на въпросният майстор!
Мислех да не се занимавам и да пиша и по предишната ти тема за шенкела.Не си прав, да изказваш мнение за коректността на човека.Той за тебе не излезе коректен защото не допусна да ми набуташ прецакана част, която да ми монтира на колата. За мене излезе коректен и ще продължа да му ползвам услугите - точно заради това, че защити интересите ми от такъв тип хора като теб, които пробутват прецакани части.Преди да ти върне частта самият ти каза, че ти е направил доста добро впечатление и че е постъпил доста професионално........ защо ти се промени мнението?!?!?Щеше ли да ти е по добро мнението за него ако ти беше взел прецаканата чат за да ми я постави???Впоследствие не дай си боже да се забия някъде и стане беля, дали с мен или с някой от семейството ми???Може би тогава нямаше да е некомпетентен,а?Относно препоръките ти, надали има някой от този форум и въобще - та дори и ти самият, който да не иска да има човек, който да му извърши съвестно ремонта за който е отишъл при него, не просто да му вземе парите. В случая - аз получих професионално обслужване и бях защитен от измама, защото това което опита да направиш си е чиста проба измама! Няма като теб да изказвам мнение и препоръка на съфорумците, които биха купили част от теб, сами да си направят извода как, дали и има ли смисъл да купуват части от теб!
-
Тъй Най-сетне разбрах кой е този потребител, който се отнесе "коректно" към мен, при условие, че постъпих безкрайно човешки няколко пъти вчера.1. Не бях длъжен да те разбера и да нося каквото и да било на когото и да било майстор или какъвто и там да ти е при условие, че си ми напълно непознат, но го направих. И не защото търгувам с части, а защото исках да ти помогна. Тази част я продавам поради това, че не ми трябва и то на смешна цена. И ако прегледаш обявите ще видиш, че аз не търгувам с части. 2. Когато отидох на място нещата не стояха така, както ти беше обещал. Майстора си пиеше бирички с някакви авери там и ми обясни, че безкрайно не му се занимава с тая кола и щял да я почва другата седмица. Да ти обяснявам ли, че ти беше обещал да ме чакат и да проверим дали става шенкела? М ? И след това му предложих заедно да я разглобим и да проверим, но той категорично отказа да се занимава.Както вече знаеш напълно компетентно заяви да му го оставя, пък той щял да си види. Е оставих му го и много добре го огледа между другото преди да му го оставя. Това, че ме злепостави по този начин беше, защото си позволих да му кажа, че проверката е работа за 15-20 мин. И го казах пред хора, които явно много го почитат и уважават. Не можа да га преживее явно. И затова, когато си тръгвах ме нарече "отворен" и "тарикат".3. Ако исках да те излъжа моето момче, нямаше да те взимам, да се връщам пак до твоя хубостник, да си губя времето, да харча пари за бензин и изобщо ако става въпрос нямаше да ти вдигна телефона след сделката. Ти как мислиш?И за твое лично успокоение, защото ме изкарахте извън нерви вчера отидох специално, за да сменя зегерката и си пасна идеално в канала на шенкела. Само да ти кажа, че твоят майстор можеше да прехвърли твоята зегерка например...но не му се занимаваше, нали? И освен това ако ти бях продал само шенкел без лагер той изобщо нямаше да има зегерка.И като не разбираш недей да обвиняваш!А за това, че дори едно благодаря не каза до последно за цялото разкарване, дори и не се извини нямам думи. Именно твоето отношение и липса на уважение ме накара да поискам компенсация за всичките главоболия (която не получих) и заради която ти и твоят майстор се ядосахте най-много и ти едва ли не ме изкара мошеник, защото виждаш ли колко пари съм могъл да изкарам по този начин??? За твое сведение само бензина вчера ми струваше повече от 20 лв, а изгубеното ми време повече от 5 часа. Според мен продължаваш да ми се подиграваш и днес! Така ли да разбирам? . А следващият път ти предлагам да си вземеш такси и да си търсиш частите сам. И тогава ще видим кой крив и кой прав. И дебело искам да подчертая, че шенкела е здрав и дори на следващата среща на Фиат ще го нося, за да се убедят и колегите в това.Единствената ми грешка в този случай беше, че постъпих човешки. Избухнах в края, защото ме мотаете цял ден, за което искрено съжалявам, но определно това ще ме накара да не постъпвам човечно вече с никого от този форум.Хайде лек ти ден и успех с ремонта!П.П. И само да подчертая, че изопачаваш думите ми! Казах, че ми е направило впечатление, че извади шублер да премери диаметъра на отвора, в който влиза шарнира. Това, че човек може да мери с шублер не го прави професионалист. И сигурно го е премерил, защото ти си му казал, че аз съм ти казал, че е 17 мм. Изобщо не вярвам да го знае по принцип. И как да не си променя мнението след като видях за какво ме върна и как искаше да се оттърве от моята част, за да купи друга. Просто си търсеше повод. Да не говорим ,че шенкел (и то демонтиран) се разбира дали е крив само и единствено на стенд. Така на око не става, дори и от петгодишен да ремотираш коли! Спирам да пиша, защото се изнервих пак.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Отговора на всичките тези твои въпроси отново е един и същ - шенкелът ти не ставаше за нищо.Ако ставаше за нещо щеше да обориш майстора че не е прав, нали!и се съгласи с него че е прав.... или се бъркам..... не не се бъркам - ти си се съгласи с него. Не беше длъжен да се разкарваш - никой не те е и карал - ти държеше да го закараш къдетто и да е.Каза че там ти е удобно - нали?!?!?Как искаш да ти изкажа каквато и да е благодарност като се видя, че се опитваш да ме набуташ?!?!?Относно съчиненията ти за старта на ремонта на колата ми, помисли малко - съсредоточи се.... защо бързах а - сещаш се нали -майсторът излиза в отпуск от днес (може би има схема за ремонт на колата ми от отдалечено работно място??!?!? аз незнам - ти разбираш!Може наистина да се разбира дали е крив шенкела само на стенд - но пъук на твоят и без стенд си личеше кривината - защо не обори майстора, че ти е добър шенкела - ти остана безмълвен пред него.Защо не се защити пред него,че той не е прав???Защо мълча ами сега плюеш по него??!?!?И да човека постъпи професионално-защото отказа да ми монтира на колата част която не става.П.П. И моето момче - не мисля, че би спечелил положителна емоция от това че ще се опиташ да ме завлечеш.Мислиш ли, че си неоткриваем?!?Желая ти лек ден - и занапред недей с келешките номера!!!
Коментар
-
Не ми се занимава повече с теб, казах ти вече. Направо не мога да повярвам с какво нахалство ми обясняваш как съм искал да ти дам счупена част...ако исках да ти я "набутам" щях да ти я пратя по Еконт и щеше да е вече факт. Спри да се изживяваш като жертва само заради това, че някакъв майстор е изразил мнение пред теб. Честно казано не ми се разправяше изобщо с него, защото с такива хора не ми се спори. И с теб не ми се спори, но не ми оставяш друг избор, предвид заетата ти позиция на беззащитна жертва, а аз едва ли не съм страшен мошеник...извинявай за въпроса, но какво работиш? Да не би да е професионално изкривяване? Това в рамките на шегата. Ако е както твърдиш и ми е много зор да го дам този шенкел защо аджаба съм пуснал обява и изобщо повече не съм я ъпвал...ако ми беше толкова спешно и важно "да набутам някого" дали нямаше да се постарая да я обновявам поне? Как така ще стане не знам...даже и не погледнах датата, когато съм я пуснал, но нищо чудно да е повече от година. Даже бях забравил за него, но нейсе. Живей с твоята истина. Може би ти е по-леко така.Явно държиш да имаш отговор за всичко. Нека ти кажа и аз няколко неща, защото от твоята камбанария явно е друг погледа.1. Съгласих се с него, защото видях, че зегерката не е влязла в канала. След това провокиран от наглото държание и на двама ви се ядосах и взех друга зегерка, която си пасна идеално.2. Шенкелът аз до последно си го карах на колата и не беше крив. Как така се е изкривил в шкафа? Смених направо цялата компоновка от шенкел и главинката, защото моята главинка беше изядена и дори с накатяване не можа да се оправи. Впоследствие шенкела ми остана в повече.3. Ти ми звъня многократно, за да ми обясниш как ти било спешно да стане за днес. Освен да беше паднал на колене, за да се счита за молба? Просто ти казах, че мога да мина и да му го оставя. Повярвай не съм се разкарвал, защото съм изгарял от желание.4. Явно брат ти беше свободен, след като докара колата, нали? Можеше да го помолиш него да дойде да вземе тази така спешна част, но ти пропусна да споменеш за тази възможност, защото разбра, че се навих да отида аз.Извинявай много, но недей да ме обиждаш и да наглееш повече, защото и без това достатъчно ми беше, че ти търпях капризите досега. И пак ти казвам, че шенкела е здрав и се съгласих с майстора, защото твърдеше, че зегерката не влиза...как после влезе не знам...магия сигурно...обаче ти явно разбираш по-добре. Явно от всичко разбираш, особено зад клавиатурата.И не ме притеснява, че ме разкарвахте напред назад, а това, че се опитваш да ме изкараш лъжец. Мисли си това, което ти е удобно, но знай, че никой не ти е длъжен да ти върши работата вместо теб.Ако няма какво смислено да напишеш като оправдание по-добре изобщо не пиши повече и то само, за да сипеш обиди. Ако ти беше на моето място и видиш за какво те връщат, при условие, че преди това нула внимание не са ти обърнали и ти щеше да се ядосаш. Едва ли щеше да ти е приятно, особено с тона, който бях посрещнат като оставих частта, държанието след това и т.н. Като те откарах след това и теб беше същото...и искаш и добро мнение да имам? Явно думата извинявай, може и да не съм бил прав я няма в речника ти. Явно ти си безгрешен, а другите само грешат. Може би онзи ден е било само изключение, че нищо не беше организирал както трябва...ама то какво ти пука всъщност, нали другите вършат работата. И пак ти казвам признавам, че направих грешка и тя беше, че исках да помогна, а като видях как ми се отплащат се ядосах. Мисля, че това е нормална реакция.Лека вечер.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Не не е професионално изкривяване, ако беше трябваше накрая и пари да взема :D ! Ок не ти се спори - недей, незнам обаче как искаш да ти повярвам, че шенкела ти е ставал. Каква друга причина освен, че не става би накарала майстора да отсече, че не става и да ме праща да търся друг? Ти на мое място на кой би повярвал? Да бързах - защото майсторът излиза отпуск, а на мен ми трябва колата. Самият ти потвърди, че там ти е най удобното място.Говорихме и за други места както си спомняш!През целият ни разговор не каза, че трябва да ти дам и пари за това, че си ми донесъл частта. Можеш ли да отречеш също, че като си поиска 10 лв не ти ги оставих, аз за пари с теб не съм се и пазарил - не си направих устата по никое време да свалиш малко, защото за мен беше важно да стане.Човека който те накара да те загризе и да върнеш парите беше майстора!Съжалявам няма начин как да ти повярвам на теб вместо на него.Може да си пич, може той (майстора) да е лайнар - незная!Съмнявам се че в дадената ситуация ти на мое място нямаше да реагираш като мен!Това само ми кажи-на мое място какво би направил ти?
Коментар
-
На твое място аз бих повярвал на майстора, защото все пак си оставям колата на него.Но също така на твое място не бих бързал да нарека някого лъжец, само защото майсторът ми (когото не познавам) е решил, че донесената част не става и то впоследствие, когато по незнайни за мен причини е решил , че му е дошло вдъхновението за работа. Не случайно ме посъветваха да си маркирам частта преди да я дам, но аз не сметнах за нужно да го правя. Не вярвах, че ще се стига до такива изпълнения.Само да вметна, че той изрично каза, че предпочита той да снабди частите - защо така иска можеш да се досетиш и сам.И освен това...как очакваш да оставя на непознати нещо без пари? Какво означава ти не ми каза, че трябва да ти платя частта? Аз трябваше да ти я подаря ли? И друго - това беше най-удобното ми място от неудобните изброени преди това. Освен това подчертавам дебело - отнесох шенкела при майстора, защото исках да го провери той и да не се разкравам милион пъти ,както и стана, и то защото той не пожела да го провери. Отказа директно и грубо. Да споменавам ли за пореден път, че уговорката по телефона беше, че майстора ти ще провери шенкела и ще каже какво се случва по-натам. Ти обеща така и аз реших, че така би било най-лесно. Всичко останало беше губене на време, телефони, разкарване и т.н. Впоследствие за мен всъщност точно това и стана - загуба на време и пари (най-вече на време, което е по-лошото)Да не споменавам за развалените планове и т.н.А за парите, които така гордо развяваш на няколко места, че съм ти поискал (и не получих) - извинявай, но хайде върни пак нещата назад и си помисли ти как би постъпил ако някой непознат ти направи услуга? Аз бих се държал поне учтиво. Когато тона на разговора е в друг стил ти не би ли се изнервил? И ще ме прощаваш, но парите като такива са човешки отношения, а не само пари като хартиики, за които ти ги смяташ. Може би са ти много ценни, но тук не става въпрос само за хартииките, а за отношението. И именно обидата, която отправи майсторът ти към нен, че едва ли не печеля от теб заради парите за път, ме накара да се отвратя тотално и да си тръгна. И не ги взех не заради друго, а заради безочието и злобата, с която започна да ме ругае. И не те ли е срам, при условие, че именно заради неспазената уговорка от твоя страна съм се разкарвал (по вина на майстора, защото не провери нищо, но все пак аз не съм виновен по никакъв начин). Не ти ли хрумна, че може би е редно поне да се извиниш за това? Не, явно не ти хрумна, защото може би си свикнал другите да са ти длъжни с нещо...не мога да повярвам за какво говорим изобщо. По-добре да не бях повдигал въпроса, за да не ми се налага да се сблъсквам с подобна простотия. Щом според теб е редно да загубиш времето на някого без дори едно благодаря, то за мен не е. Не искам да споря пак ти казвам. За мен всичко е приключило, не искам да си спомням повече нито за теб, нито за цялата нелепа ситуация. Отговорите на всички други твои терзания ги има в горните ми постове, за разлика от твоите, в които отговаряш избирателно само на това, за което можеш да се заядеш. Нищо лично към теб, нито към майстора ти. Надявам се повече никога да не попадам в такава глупава ситуация. Ще се постарая да не правя жестове...и без това не се оценяват по принцип. Оставям случката в миналото като недоразумение, защото никак не ми се занимава повече с въпроса. Смешно ми е, криво ми е и честно казано не си заслужават нервите.Както вече казах времето ще покаже. Лека вечер и ако се срещнем някога на срещите може да се убедиш лично дали частта е била здрава или не. Просто заради лично мое морално удовлетворение. Аз така или иначе не я продавам вече, защото не си заслужават нервите. Ако всеки път е така както в този случай, когато се продава нещо - майната му - ще си пазя всичко пък ще му дойде времето да си го ползвам. С най-добри чувства.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар