целта на тази тема е други хора да си спестят нерви и пари (ако решат)...та във въпросния сервиз (намира се на ул. "Резбарска" в Хаджи Димитър и се занимават предимно с италиянски коли, като под "занимават" имам, предвид "трошат"...) си направих обслужване на колата което струваше точно 1000 лева (не са ме набутали хората, цената си е такава)...тук е мястото да кажа, че моето оплакване е от сервиза и работата в него а не от частите им и също така да изтъкна, че собственика е много точен и коректен и е единствената причина да "мина" с тази тема в няколко форума а не да отида във въпросния сервиз с един дълъг прав лост/да подам жалба в Комисията за защита на потребителите/и т.н.та за обслужването... като взех колата и я покарах, още първите 5-10 км усетих, че "не върви" както би трябвало за мощността си и започнаха да миу се въртят разни мисли за незацепен правилно ангренаж (за тези които не знаят - на повечето италиянски коли ангренажите се зацепват със специални скоби/пети или както там им викат, няма белези на колелата и валовете както е примерно при немските и съответно всяко зацепване без подходящите пети за фиксиране на вала на точно този модел двигател води до неправилно зацепване)... та колата нямаше мощност, тракаше като дизел и така след седмица я вкарвам в правилния сервиз където свалят капака на ангренажа и се оказва:- липсват 2 болта от тези които държат ролки/водна помпа и т.н.;- в единия болт (вътрешна звезда) има парче от счупен ключ с който са го затягали или отвивали;- ремъка НЕ е зацепен правилно (ха, изненада) защото са го направили с белези (въпреки, че изрично ги питах дали имат инструмента за фиксирране на вала, че даже ми го и показаха!!!- ангренажния ремък е поставен НАОБРАТНО;- болтовете които държат ролките има по-дълги по-къси... всичко е завито кое как дойде като нито един не си е на мястото;- на единия болт шайбата под него е била скъсана и аха-да се отдели и да падне при ангренажа;- за капак ми бяха счупили капака на ангренажа (пластмасата) което още на място го видях но вече беше късно да им правя скандал;- за отношениято на "МАЙСТОРА" няма да коментирам, все пак явно говорим за играчи, които 1000 лева ги изкарват за 10 минути и няма нужда да си дават кой знае какъв зор като дойде някой и им ги даде за половин ден работа... аз за съжаление разсъждавам от позицията на такъв дето се е гънал не знам колко време за да ги изкара тия 1000 и сигурно затова не ги разбирам (понеже си мисля, че аз ако бях щях малко по-сериозно да подходя)...та с две думи - аз не бих се върнал там и ще се опитам да откажа абсолютно всичките си познати които карат италиянски коли да ходят там; дали ще се поучите от моята грешка си е ваша работа; на мен ми е ясно, че живеем в такава държава където така се работи (не само по колите)... и така...ПС: забравих да кажа, че пича беше забравил да ми обезвъздуши радиатор аслед смяната на антифриза (там не е като на опелите да се обезвъздушава само) и колата вдигна 130 градуса... питах го изрично като наливаше антифриза дали на тия коли им се обезвъздушава ръчно системата или сама от капачката -> "оо как сама бе, ръчно и МНОГО ЯСНО, че ще я обезвъздуша..."
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
сервиз "автокомерс плюс" - ламери!
Collapse
X
-
Трябвало е в правилния сервиз да ги помолиш да ти направят протокол какви поразии са открили. Вземаш си протокола и си правиш оплакване. Ако не ги хванат на място поне могат да ги спукат от данъчни и всякакви други проверки докато обещаят че от утре няма да правят лоши неща по колите на хората.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
не ги оставяй- най-малкото само проверки да им правят е достатъчно. пусни жалба в КЗП по мейл става всичко, след това отиди в сервиза и говори с шефа и му кажи, че си му пуснал проверка. 1000 лв са си бая пари. аз колата без надзор на майстор я оставям само на един човек, на който вече му имам доверие. твоето не е грешка от невнимание, а пълна немарливост, не ги оставяй, това са хитреци, които на чужд гръб цифра години си живеят много добре. и аз мога по същия начин да ти сменя чарковете и да ти взема 1000 и като направя 2-3 коли като твоята тозуи месец няма да бачкам до другия ....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар