Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

YACCO - МАСЛАТА НА СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Двоумя се дали да не опитам от това масло. За моята 1.9 ТД е писано като първи избор 5W40, a по принцип зная, че маслото трябва да е 10W40. Каква е разликата? Каква е цената за VX 1000 5W40?
    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

steam написа:
      Двоумя се дали да не опитам от това масло. За моята 1.9 ТД е писано като първи избор 5W40, a по принцип зная, че маслото трябва да е 10W40. Каква е разликата? Каква е цената за VX 1000 5W40?
      Зависи в какво състояние е двигателя, има ли завишен разход на масло или шумове ? Синтетиката (5/40) има по-добро смазване при студен старт зимно време и по-добра защита при големи натоварвания на двигателя. За нормално шофиране и полусинтетиката е достатъчна. VX 1000 е най-доброто от клас 5/40 и се доближава до състезателните масла - цената е 23,20 лв/литър с отстъпката
      - всички видове масла за Автомобили, Мотоциклети, Трансмисии
      - Антифризи, Спирачна течност

Коментар

колега, днес си взех колата от майстора bravo jtd’99 набор, но вместо 10/40 както се разбрахме, ми е сложил яко 15/50 като твърди че е по-добре и пак било полусинтетика, малко ме притеснява това и се чудя дали да го сменя защото зимата ..................колата не харчи масло повече от 100-200 грама. на 10 к км. . Моля за съвет!
        Пунто '95 1.1

Коментар

bopkata написа:
          колега, днес си взех колата от майстора bravo jtd’99 набор, но вместо 10/40 както се разбрахме, ми е сложил яко 15/50 като твърди че е по-добре и пак било полусинтетика, малко ме притеснява това и се чудя дали да го сменя защото зимата ..................колата не харчи масло повече от 100-200 грама. на 10 к км. . Моля за съвет!
          Да, им такава полусинтетика, но препоръката за JTD двигателя е синтетика 5w40 или полусинтетиката 10w40 като компромис. Не е фатално, но зимата трябва да загреее маслото за да функционира добре!

Коментар

според мен тази постъпка е доста глупавапоради причината, че обикновено JTD работи на малко по-ниска температура от 88-90 оС...
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Коментар

:D

Коментар

Моля за цена на масло за браво 1.8 5л. 5/40 или 10/40 сори но нямам достъп до сайта от първото мнение/проблема е при мен, а не в сайта/Може ли да се вземе някъде от София или само с куриер.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Моля за цена на масло за браво 1.8 5л. 5/40 или 10/40 сори но нямам достъп до сайта от първото мнение/проблема е при мен, а не в сайта/Може ли да се вземе някъде от София или само с куриер.
                    Препоръката е VX 600 5w40 Или VX 500 10w40. Цебата за 5 литра е съответно 76,50 лв и 69,50 лв. Обикновената полусинтетика е VX 300 на цена 62 лв.

Коментар

Привет и от мен, искам да попитам нещо за маслата.Имате ли масло, което в спесификацията си има одобрение за фиат и покрива някой стандарт на фиат, защото примерно за горе предложените масла, разглеждайки спесификацията им не видях да има подобно нещо, все пак форума е ориентиран към определена марка автомобили Надявам се моето питане да не се възприеме като заяждане или повод за негативно отношение към марката, но ми стана интересно дали има масло, което покрива критериите на фиат.Благодаря предварително за отговора.
                      punto HGT

Коментар

didich написа:
                        Привет и от мен, искам да попитам нещо за маслата.Имате ли масло, което в спесификацията си има одобрение за фиат и покрива някой стандарт на фиат, защото примерно за горе предложените масла, разглеждайки спесификацията им не видях да има подобно нещо, все пак форума е ориентиран към определена марка автомобили Надявам се моето питане да не се възприеме като заяждане или повод за негативно отношение към марката, но ми стана интересно дали има масло, което покрива критериите на фиат.Благодаря предварително за отговора.
                        Здравейте, Изивнявам се за късния отговор, не бях получил известие за писането в темата. Продуктите, които имат официалните одобрения и стандарти на ФИАТ са следните: LUBE P 5w30 - Fiat 9.55535-S1VX 1000 FAP 5w40 - Fiat 9.55535-S2VX 1000 LL 5w40 - FIAT 95535 H2/M2/N2/Z2 Това са доста високи стандарти, затова като препоръка за по-старите автомобили даваме по-нисък клас синтетика (LUBE FR 5w40, VX 600 5w40), както и полусинтетика (VX 500 10w40, VX 300 10w40)Поздрави,АНтон Тодоров

Коментар

Коментар

Коментар

Масло ?

здравей колега имам фиат пунто мк2 HGT 1.8 130+HP препоръчаи ми някакво масло ?
                              HGT THE REAL POWER !!!![b]

Коментар

Re: Масло ?

IVANOV_HGT написа:
                                здравей колега имам фиат пунто мк2 HGT 1.8 130+HP препоръчаи ми някакво масло ?
                                LUBE FR 5w40 или VX 500 10w40. цената за 4 литра с отстъпката е съответно 74 лв и 60,40 лв

Коментар

Working...
                                X