Здравейте на всички съфорумци.Искам да разкажа една одисея с официалните представители на Фиат за България.За какво иде реч:Имах проблем с празните обороти на двигателя и според сервизните специалисти трябваше да се смени стъпковия мотор.Стандартно за двигател 1.6/16v по каталог е стъпков мотор В02, но за автоматик е В25. Разликата е в конфигурацията на клапана и за съжаление не се предлага в магазините за авточасти.Обърнах се първо към "Александър ауто" и те ме сюрпризираха с цена 825лв и доставка до месец.Но това е може би разумна цена в ставнение с офертата на "АУТО ИТАЛИЯ" -> 1093лв.(хиляда и дветдесет и три лева) и доставка до две седмици след капариране.Някой има ли идея защо един стъпков мотор В02 на "Магнет Марели" струва 120лв. в "Александър ауто", а В25 е такова число?!В "АУТО ИТАЛИЯ" не ми стигнаха сили да попитам за цената на В02......Разбирам "чичо Пешо" от женския пазар да е усетил момента и да иска да остриже една овца.Но да се спекулира за някакви 1000лв от сериозни бизнемени ми се струва смехотворно и срамно !!!В крайна сметка си купих В02, смених му клапана с малко шлосерски магии и си карам безгрижно. За мой късмет се получи, а следващия път?!Много сериозно ще се замисля дали да купя пак Фиат при такава сервизна политика на официалните представители.По-веротно ще дам някой лев повече за нещо самурайско или немско, с надеждата да попадна на почтен съпорт.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е това "АУТО ИТАЛИЯ" ?
Collapse
X
-
искам да ти кажа, че каквато и кола да си купиш това ще е положението. купи си един пасат, дизелче, където един филтър карал към 100 000 /фап е филтъра май/ и после сменяш- 4 000 лв струва! ами така е, не мисли за следващия път, пак ще се оправиш- дали моторче 2 ръка, дали пак с майсторлък, дали няма да го оправиш....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
що не провериш в http://axm-auto.com/СОФИЯСофия п.к.1336ж.к. "Люлин" 3бул. "Петър Дертлиев" бл. 362тел. 02/9250089моб. 0878 8004821.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Sev написа:факт е, че цените в АИ са такивано и цената в АА е подобнасравнявал съм цените на АА (става въпрос за оригиналните части внасяни по поръчка, а не евтините заместители които си купуваме) с тези в Европа - много са близки, даже много неща в АА са една идея по-евтиниhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Re: Какво е това "АУТО ИТАЛИЯ" ?
Alexiev написа:Здравейте на всички съфорумци.Искам да разкажа една одисея с официалните представители на Фиат за България.За какво иде реч:Имах проблем с празните обороти на двигателя и според сервизните специалисти трябваше да се смени стъпковия мотор.Стандартно за двигател 1.6/16v по каталог е стъпков мотор В02, но за автоматик е В25. Разликата е в конфигурацията на клапана и за съжаление не се предлага в магазините за авточасти.Обърнах се първо към "Александър ауто" и те ме сюрпризираха с цена 825лв и доставка до месец.Но това е може би разумна цена в ставнение с офертата на "АУТО ИТАЛИЯ" -> 1093лв.(хиляда и дветдесет и три лева) и доставка до две седмици след капариране.Някой има ли идея защо един стъпков мотор В02 на "Магнет Марели" струва 120лв. в "Александър ауто", а В25 е такова число?!В "АУТО ИТАЛИЯ" не ми стигнаха сили да попитам за цената на В02......Разбирам "чичо Пешо" от женския пазар да е усетил момента и да иска да остриже една овца.Но да се спекулира за някакви 1000лв от сериозни бизнемени ми се струва смехотворно и срамно !!!В крайна сметка си купих В02, смених му клапана с малко шлосерски магии и си карам безгрижно. За мой късмет се получи, а следващия път?!Много сериозно ще се замисля дали да купя пак Фиат при такава сервизна политика на официалните представители.По-веротно ще дам някой лев повече за нещо самурайско или немско, с надеждата да попадна на почтен съпорт.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Re:
Колеги,Смисъла на написаното по-горе от мен е че цената е спекулативна. А не дали мога или не да я заплатя.Да оставим разликата от В02 до В25 в Александър Ауто, която е умопомрачителна за един и същ детайл.А разликата от почти 300лв между Ауто Италия и Александър Ауто какво обяснение има?Един приятел има Ситроен ХМ и неговия стъпков мотор също е с доставка, но цената е "само" 350лв. Пак е скъпо и е три пъти под цената на Ауто Италия. Тия французи да не би да не плащат по европейски цени?!Та покрай моите мъки същия човек си капарира една доставка. Видя му се съвсем прилична сума :D По отношение на сервизното облужване аз съм на мнение че нямаме професионализъм. И не че нашите монтьорчета са по-кухи от гръцките да речем, а защото се учат в движение на работното място. Няма курсове, няма специализация в чужбина.Има приемчик с голямо чене, който носи от 9 кладенци вода, а колата ти все така не е оправена.Мила родна картинка.............
Коментар
-
А това въпросно моторче наистина ли е толкова скъпо, аз съм с 1,2 16V двигател гледах в сайта http://axm-auto.com/ за подобно моторче но не видях никаде. Съдейки по останалите части които прегледах тази цена е супер висока. Частите по ходовата част са на сравнително ефтини цени ако сравняваме с някои немски автомобили....
Коментар
-
coko написа:А това въпросно моторче наистина ли е толкова скъпо, аз съм с 1,2 16V двигател гледах в сайта http://axm-auto.com/ за подобно моторче но не видях никаде. Съдейки по останалите части които прегледах тази цена е супер висока. Частите по ходовата част са на сравнително ефтини цени ако сравняваме с някои немски автомобили....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар