Додо споко пич, валерианчета не взимам, още не съм изперкал дотолкова, че да мисля за ангелчета, а между другото вземи ти да слезеш малко на земята, все пак тука за това сме форум, за да си изкажем мнението по определен въпрос, а не да си купуваме валерианчета, нали? За мен този ремонт не струва "300+150 само за труд", за тебе като струва толкова - давай му ги, а ако искаш и повече му дай - бакшиш, един вид - парите са си твои.Както бях написал по-горе не е луд този който яде баницата, а този, който му я дава.Ама нищо, аз ще взема да сляза на земята, а между другото кой е алчен и кой нагъл, както и кой пише от време на време простотии из форума, за себе си си го решавам аз и си е мое мнение, нали?Айде със здраве и дано не ти се налага такъв ремонт скоро, че не се знае за твоята колко ще ти поискат...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сервиза на "Бобо" в Орландовци ул. София 23
Collapse
X
-
sachma написа:Додо споко пич, валерианчета не взимам, още не съм изперкал дотолкова, че да мисля за ангелчета, а между другото вземи ти да слезеш малко на земята, все пак тука за това сме форум, за да си изкажем мнението по определен въпрос, а не да си купуваме валерианчета, нали? За мен този ремонт не струва "300+150 само за труд", за тебе като струва толкова - давай му ги, а ако искаш и повече му дай - бакшиш, един вид - парите са си твои.Както бях написал по-горе не е луд този който яде баницата, а този, който му я дава.Ама нищо, аз ще взема да сляза на земята, а между другото кой е алчен и кой нагъл, както и кой пише от време на време простотии из форума, за себе си си го решавам аз и си е мое мнение, нали?Айде със здраве и дано не ти се налага такъв ремонт скоро, че не се знае за твоята колко ще ти поискат...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Колеги, какво сте се заджафкали тука.Има една единица наречена условно - норма.Та речем, че се работи по 30лв/час.Ако колегите махат и слагат глава за 10 часа, то тогава труда става 300лв.Всички големи сервизи работят на този принцип.Даже ако трябва да говорим за официалните сервизи и те така работят, като изключим леко Българя до някъде от този списък.Аз мога да добавя, че за 10 часа теоретично се маха и слага целия двигател заедно с разглобяване на главата, стига да не се учиш, а да си го правил и просто да работиш, без да пиеш бири и без да говориш много много с този до теб. Точно това ме дразни в малките сервизи, че дори и да разбират се мотаят, я на обяд (повече от нормалното или повече пъти на ден), я до съседа, я до магазина, защото разбираш ли точно този камък, който им трябва го нямали.Та по официални данни работния процес за махане на конкретната глава и смяна на гарнитурата е около 5 часа.Слагаме и откарването и докарването (разправии) по носене на главата до шлайф база - 3 часа мисля, че конкретно по работа не са повече.Та само за работа отидоха 8 часа.Ако са казали 300лв като ги разделим на 8 часа се получава 37.5лв/часЗа справка по спомен от миналата година в Балкан Стар (официалния сервиз на Мерцедес) работят по 50лв/чСами си правете дали е изгодно или не.Както се каза аз мога да искам и по 100лв на час (в този случай ще взема 800лв), мога да искам и по 5лв/ч. (в този случай ще взема 40лв)Дали някой ще ми даде колата да я правя си е негово решение. Както се казва - търсенето определя предлаганетоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Колеги, какво сте се заджафкали тука.Има една единица наречена условно - норма.Та речем, че се работи по 30лв/час.Ако колегите махат и слагат глава за 10 часа, то тогава труда става 300лв.Всички големи сервизи работят на този принцип.Даже ако трябва да говорим за официалните сервизи и те така работят, като изключим леко Българя до някъде от този списък.Аз мога да добавя, че за 10 часа теоретично се маха и слага целия двигател заедно с разглобяване на главата, стига да не се учиш, а да си го правил и просто да работиш, без да пиеш бири и без да говориш много много с този до теб. Точно това ме дразни в малките сервизи, че дори и да разбират се мотаят, я на обяд (повече от нормалното или повече пъти на ден), я до съседа, я до магазина, защото разбираш ли точно този камък, който им трябва го нямали.Та по официални данни работния процес за махане на конкретната глава и смяна на гарнитурата е около 5 часа.Слагаме и откарването и докарването (разправии) по носене на главата до шлайф база - 3 часа мисля, че конкретно по работа не са повече.Та само за работа отидоха 8 часа.Ако са казали 300лв като ги разделим на 8 часа се получава 37.5лв/часЗа справка по спомен от миналата година в Балкан Стар (официалния сервиз на Мерцедес) работят по 50лв/чСами си правете дали е изгодно или не.Както се каза аз мога да искам и по 100лв на час (в този случай ще взема 800лв), мога да искам и по 5лв/ч. (в този случай ще взема 40лв)Дали някой ще ми даде колата да я правя си е негово решение. Както се казва - търсенето определя предлаганетоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Не ме рабирайте погрешно момчета - всеки сам си определя цените. Додо аз обаче съм виждал добре оправена и отремонтирата глава за 120лв. (сваляне и шлайф, без гарнитури) и в този ред на мисли предпочитам 120 пред "300+150". Това исках да кажа, ама не можах щот не си бях взел валерианчетатаN.Y. State of Mind
Коментар
-
Dodo 155 написа:snaiperisto написа:Не брато , аз си карам Маздата а ремонтирам Фиата...ти си карай Алфата и не ми "сери" в темата
Коментар
-
цените на авто услугите са много високи и то не само тук, а и навън. обаче за няколко часа работа/не говоря за конкретната глава, а по принцип/ да вземат 200 кинта- е сори. злоупотребяват. да не говорим, че сигурно 1% от тях са завършили образование и могат да кажат- учил съм, знам, имам специализация еди къде си, затова ще вземам по 100 лв на час. не говоря за конкретния майстор, щото никога не съм ходил при него, а и досега не ми се е налагало да си разглабям мотора 1,6 и също нямам опит с него, така че говоря принципно.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
sachma написа:Не ме рабирайте погрешно момчета - всеки сам си определя цените. Додо аз обаче съм виждал добре оправена и отремонтирата глава за 120лв. (сваляне и шлайф, без гарнитури) и в този ред на мисли предпочитам 120 пред "300+150". Това исках да кажа, ама не можах щот не си бях взел валерианчетатаFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Впрочем , главата я занесох в базата в Княжево , едва ли някой ще оспори качеството на работа на тази база...може и да звучи пресилено но май няма по добра , та челен шлайф ,разгл. и згл. , пасване на клапани и смяна на гумички (техни) ми струва 90лв. като от тази цена гумичките струват 10лв. - 16бр. , та ако няма криви клапани от скъсан ангренаж (примерно) това е максималната цена на ремонт на 16 клапанова глава...а да дам на някой "майстор" 70-80лв. отгоре за това че се е разходил да базата...е нема.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:sachma написа:Не ме рабирайте погрешно момчета - всеки сам си определя цените. Додо аз обаче съм виждал добре оправена и отремонтирата глава за 120лв. (сваляне и шлайф, без гарнитури) и в този ред на мисли предпочитам 120 пред "300+150". Това исках да кажа, ама не можах щот не си бях взел валерианчетатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Mury написа:sachma написа:Не ме рабирайте погрешно момчета - всеки сам си определя цените. Додо аз обаче съм виждал добре оправена и отремонтирата глава за 120лв. (сваляне и шлайф, без гарнитури) и в този ред на мисли предпочитам 120 пред "300+150". Това исках да кажа, ама не можах щот не си бях взел валерианчетатаN.Y. State of Mind
Коментар
-
snaiperisto написа:Dodo 155 написа:snaiperisto написа:Не брато , аз си карам Маздата а ремонтирам Фиата...ти си карай Алфата и не ми "сери" в тематаhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар