Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиптунинг от България - Специална отстъпка за Фиат Форум

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

d

Аз пък искам да разбера ,точно какво се оптимизира по софтуера ,че колата започва да върви повече.Не мисля ,че един атмосверен мотор може да се направи да върви повече без да му се скъси живота.То ако беше така производителите щяха да ги правят повече коне Сега ако става въпрос за повече впръскано гориво само или пък може би оптимизиране на ламбда сондата да не се замисля,го разбирам ,но това не виждам как ще качи конете без други колектори,инжектори и т.н
    Nissan Primera 1.6 16v P11
    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Re: d

kantarev написа:
      Аз пък искам да разбера ,точно какво се оптимизира по софтуера ,че колата започва да върви повече.Не мисля ,че един атмосверен мотор може да се направи да върви повече без да му се скъси живота.То ако беше така производителите щяха да ги правят повече коне Сега ако става въпрос за повече впръскано гориво само или пък може би оптимизиране на ламбда сондата да не се замисля,го разбирам ,но това не виждам как ще качи конете без други колектори,инжектори и т.н
      Прави се да върви повече вервай ми :D само че темата не е да ти разесняват как а да ти го направят Много интересни хора сме българите всичко да знаем как се прави и да спорим безкрайно Колега ако ще се специализираш в тази област ще трябва да се учиш другаде не в тази тема , защото това "Аз пък искам да разбера ,точно какво се оптимизира по софтуера" е малко смешно Това не е да си изпържи яйца човек Съжалявам че оплесках темата на колегата но не се сдържах. Пусни нова тема и чакай отговори
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Atanas71 написа:
        kantarev написа:
        Прави се да върви повече вервай ми :D само че темата не е да ти разесняват как а да ти го направят Много интересни хора сме българите всичко да знаем как се прави и да спорим безкрайно Колега ако ще се специализираш в тази област ще трябва да се учиш другаде не в тази тема , защото това "Аз пък искам да разбера ,точно какво се оптимизира по софтуера" е малко смешно Това не е да си изпържи яйца човек Съжалявам че оплесках темата на колегата но не се сдържах. Пусни нова тема и чакай отговори
        Колега аз като потенциален клиент искам да знам какво се случва с колата ми ,а не само да се направи нещо и да не се знае точно какво е правено.То все едно да си купиш някакъв продукт от магазина и да не пише какво има вътре и колко калории има и да ти кажат абе нали е вкусно яж го!Аз исках да знам горе долу какво се настройва ,че да си направя сметка дали това е се отрази на ресурса на ДВГ-то.Не съм искал да се обучавам как се прави а какво се прави.Всеки който си плаща има право да знае тези неща и да си прецени дали да го прави.
        Nissan Primera 1.6 16v P11
        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

kantarev написа:
          Atanas71 написа:
          kantarev написа:
          Колега аз като потенциален клиент искам да знам какво се случва с колата ми ,а не само да се направи нещо и да не се знае точно какво е правено.То все едно да си купиш някакъв продукт от магазина и да не пише какво има вътре и колко калории има и да ти кажат абе нали е вкусно яж го!Аз исках да знам горе долу какво се настройва ,че да си направя сметка дали това е се отрази на ресурса на ДВГ-то.Не съм искал да се обучавам как се прави а какво се прави.Всеки който си плаща има право да знае тези неща и да си прецени дали да го прави.
          Извинявай колега ако съм бил малко груб но човек който е решил да прави тази интервенция би трябвало да е наясно с тези въпроси. Пусни едно лично на Комбито-ТДИ и ще ти отговори на въпросите , човека си разбира от работата. Бях малко превъзбуден от мненията на "Човека спор на всяка цена" по-горе в темата и затова съм се изказал малко по остро . :D
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Здравейте и от мен.Неискам да се заяждам с никого но тези цени като ги гледам ми се виждат много ефтини сравнение с другите фирми които предлагат такива услуги.Неискам да кажа че не си разбирате от работата,но ми се вижда малко ефтино.До колкото знам ако не се направи софтуера както трябва може да ти се скапи двигателя,може и да греша.Някой ако може да каже който е слагал при тези пичове дали всичко е нормално.И дали се дават някакви гаранции за испълнението.Благодаря ви.
            ASTRA BERTONE 2.0 16V TURBO+
            Ако говорим за бинокли,аз съм навит да ти раздам телескоп...

Коментар

kantarev написа:
              оптимизира се работата на двигателя в целия му диапазон на работа и започва да вьрви повечеако не го обслужваш мотора живота деиствително се скьсяваедва ли си питал производителите защо е тька и еднакви коли с еднакви мотори се в различните дьржави са различни киловати попитаи защо има примерно jtd100 jtd105без гориво едва ли ще се получи нещо има една формула кьдето кончетата са смятат по количеството горивоняма как да се оправи "замислянето"на ламбдата замисляне значи лагава сонда сменя се с новаако прочетеш достатачно може и да прогледнеш как стават нещата никои не се е родил научен муфа-бг винаги мога да ти искам и 500лв и какво от това цената е такава за да си го позволят повече хора и да са доволни кефа цена няма но и от цената ти става кефедва ли някои може да направи софт които да ти скапе двигателя без да се осетиш всички грешки в софта и неизправности на колата си льсват веднага след чипосването 90%от чипосаните нямат нищо общо с форумите а си идват сами при нас попитаи колко струва една ревизия на мотора това значи да се провери актуалното сьстояние на моторагаранция давам 100% че чипа няма да навреди на двигателя а ще ти достави удоволствие от шофирането
              тунинговам си колите за удоволствие
              някои с турбо други с чип

Коментар

ДОБАВЕНА Е СПЕЦЯЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА 1.9JTD И 2.4JTD КОЯТО ЩЕ Е ВАЛИДНА ДО СЛЕДВАЩОТО ОТКЛЮЧВАНЕ НА ТЕМАТА Т.Е. ЕДИН МЕСЕЦ

Коментар

НОВОГОДИШНА ТОМБОЛА ПРОЧЕТИ И УЧАСТВАЙМИНАЛАТА ГОДИНА СПЕЧЕЛИ КОЛЕГАТА АДНАН ОТ ФВ ФОРУМА УСПЕХ НА ВСИЧКИ

Коментар

Working...
                  X