Сервиза е Колос МС в люлин. Отидох да погледнат ходовата част, защото задно дясно колело стоеше нездравословно разкрачено. Приемчика още като го видя каза: "Лагер". Питам - на главина? Той: "НЕ! На носачите. До 10-15 мин ще я погледнем цялата" По принцип сервиза е за корейски автомобили, но нямало проблем да оправят и мойта. Казах ОК и зачаках. След 1 час най-после ми дойде реда. Казаха, че има същия проблем и отзад отляво, не само отдясно, отпред отляво "втулки там" и предни накладки. Накладките преди 2-3000 км ги гледаха на две места и твърдо казаха хората - те са наполовина, има доста още да караш с тях. Очевидното обаче - кривите дискове - нямаше кой да забележи. Всичко това дотук си е живо заяждане от моя страна. Четете натам.В понеделник звъня да запиша час и попадам на другия приемчик. Казвам за какво се обаждам и той ми заявява: "Аха, лагер на главина". Казвам "Не" и обяснявам за носача. Отговора е: "Хм, че то там други лагери няма. Ама добре - докарайте я, ще видим." Карам я на другия ден и попадам пак на първия който клати глава в стил "Нема страшно". На предишната кола съм сменял лагери на главина и знам - хем вие при завой с висока скорост, хем на място като разклатиш с ръка колелото се усеща луфт. Такива симптоми нямаше. Колата щеше да е готова до обяд. Като казах за двете страни стана до вечерта - това ОК. Отива вечерта баща ми да я вземе. Излиза единия приемчик с колата: "Само да я пробвам и готово". Връща се и: "Ръчната нещо е хлабава, затягаме я и готово". Следва половин час!!! затягане на ръчната и... абе нещо тука, добре че стана тука... капе спирачна течност, ще я правиме утре, ще сваляме резервоара.... Това след като са сменени и разни спирачни тръбички отзад. Следва: "Утре до обяд е готова". На другия ден (сряда, преди 4 поредни почивни дни, чака ме път и т.н.) в 5 следобяд колата не е готова и едиия приемчик ми обяснява по телефона, че имало "проблеми с помпата" и "не мога да гарантирам", че колата ще е готова до края на деня. В този момент вече си имах и семеен скандал (по телефона)
Накрая си получих колата с доста омекнал педал на спирачките (обезвъздушаване????), натегната до (без)край ръчна спирачка, която обаче хваща само на задно дясно колело и омаслено задно ляво колело, полудяла стрелка за бензина, не знам доколко свалянето на резервоара може да повлияе, но не беше така преди, и накрая фактура за 50 лв повече от предварително обявената цена, в която пише за лагери на главина. Последно какви лагери са сменяни - не знам, поне задно дясно вече не стои така наклонено. Гледахме жилото на ръчната за задна дясна - вижда се обтягане като дърпам ръчната, давайте идеи - вътре в барабана ли да търся проблема?

Коментар