Здравейте колеги. Днес смених маслото на двигателя и на скоростната кутия, но на хидравликата не успях. Момчето от сервиза излезе много точно и ми обясни, че не иска да рискува за да не повреди помпата. Кажете, ако знаете къде в Люлин могат да го сменят без да ми повредят помпата. А за сервиза където смених маслото е в Люлин зад бл.731 и момчето се справи доста бързо и добре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на хидравлично масло
Collapse
X
-
Какво ще и повреди на помпата като не е електрическа ами се задвижва от пистовия ремък? При мен развиха нещо отдолу, на 3-4 пъти наливахме масло за промивка, вдигнаха ме на подемника с колата и въртя наляво-надясно докато маслото пръска отдолу. Промихме я добре с 1л масло и другия литър наляхме... май около 700мл пое.. не помня.В тоя сервиз дето ходих беше точно обратното - майстора беше 1000% сигурен, че нищо няма да се скапе и викам давайFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
мойто го смених по следния начин. изсмукваш всичко което е в казана правиш 3-4 завъртания крайно ляво крайно дясно изсмукваш това което се е появило, всичко правиш на загасен мотор. наливаш масло в казана до горе палиш колата капваш още малко масло и почваш да въртиш пулен ляв ппълен десен 6-8 пъти. гасиш колата и повтаряш процедурата 2-3 пъти.P.S. не се чува звук от помпата пък не само си си сменил маслото а си си промил системата от отайки и боклуци.FIAT Marea 1.9TD/100
Коментар
-
u_bo
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F1%EC%FF%ED%E0това излиза като се пусне ’търсене’ако се използва метод 1 ДОСТА се олива с масло но проблема е само козметичен, с един парцал после се изчиства.
Коментар
-
zombaiko написа:мойто го смених по следния начин. изсмукваш всичко което е в казана правиш 3-4 завъртания крайно ляво крайно дясно изсмукваш това което се е появило, всичко правиш на загасен мотор. наливаш масло в казана до горе палиш колата капваш още малко масло и почваш да въртиш пулен ляв ппълен десен 6-8 пъти. гасиш колата и повтаряш процедурата 2-3 пъти.P.S. не се чува звук от помпата пък не само си си сменил маслото а си си промил системата от отайки и боклуци.
Коментар
-
Rokambol написа:zombaiko написа:мойто го смених по следния начин. изсмукваш всичко което е в казана правиш 3-4 завъртания крайно ляво крайно дясно изсмукваш това което се е появило, всичко правиш на загасен мотор. наливаш масло в казана до горе палиш колата капваш още малко масло и почваш да въртиш пулен ляв ппълен десен 6-8 пъти. гасиш колата и повтаряш процедурата 2-3 пъти.P.S. не се чува звук от помпата пък не само си си сменил маслото а си си промил системата от отайки и боклуци.FIAT Marea 1.9TD/100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар