Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булвария - оторизиран сервиз на Опел - ха-ха-ха!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Булвария - оторизиран сервиз на Опел - ха-ха-ха!

Ако Адам Опел беше жив и ако можеше да види какъв сервиз за чудо и приказ има в София, щеше да се откаже да произвежда Опели. Най-общо казано, мошеници на дребно, само да им паднеш в ръчиците и да си закараш колицата, сменят всичко за щяло и нещяло, и после те убеждават, като най-големите специалисти по Опели, че точно така трябва да бъде. Частите, които се сменят обикновено се връщат на собствениците, пък те да си ги правят каквото искат. Е, тук почти е така. Някои части просто се губят някъде и твърдят, че са ги изхвърлили. Напротив, от личен опит, сменят ми нова част, която съм сменил преди седмица другаде, и после при поискване тази част просто я няма. Струваше ми 70 лв., но юнаците решили да я сменят и тъй, после изчезва! Далаверка си спретнали момчетата, сега ще я праснат на друга колица и айде, 70 лв. сме напред! Все едно съм при бай Пешо от махалата, а не в оторизиран, специализиран и не знам още какъв там сервиз. Не разчитайте на гръмки имена и на псевдо-специалисти, там ще ви излъжат най-официално!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
    Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
    Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Горе-долу си прав.Но пък друго си е да те излъжат в оторизиран сервиз и с пиниз.Седим си и се надлъгваме в тази държава.
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Re: Булвария - оторизиран сервиз на Опел - ха-ха-ха!

la squadra azzurra написа:
      Ако Адам Опел беше жив и ако можеше да види какъв сервиз за чудо и приказ има в София, щеше да се откаже да произвежда Опели. Най-общо казано, мошеници на дребно, само да им паднеш в ръчиците и да си закараш колицата, сменят всичко за щяло и нещяло, и после те убеждават, като най-големите специалисти по Опели, че точно така трябва да бъде. Частите, които се сменят обикновено се връщат на собствениците, пък те да си ги правят каквото искат. Е, тук почти е така. Някои части просто се губят някъде и твърдят, че са ги изхвърлили. Напротив, от личен опит, сменят ми нова част, която съм сменил преди седмица другаде, и после при поискване тази част просто я няма. Струваше ми 70 лв., но юнаците решили да я сменят и тъй, после изчезва! Далаверка си спретнали момчетата, сега ще я праснат на друга колица и айде, 70 лв. сме напред! Все едно съм при бай Пешо от махалата, а не в оторизиран, специализиран и не знам още какъв там сервиз. Не разчитайте на гръмки имена и на псевдо-специалисти, там ще ви излъжат най-официално!
      дай по-конкретно де. за ква част става дума?

Коментар

пример от сервиза на Опел:на познат му изгоря някаква скъпа част, която струва към 3000 леваотива в сервиза - има познат тамкато дойде подобна гаранционна кола, пишат че същата част и е разваленачарка се поръчва уж за гаранционната колачовека плаща 1/2 от цената и всички са доволнии "механиците" хващат 1500 лева от въздуха
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Брей че тарикати тез механици! Пък ние сме балъците с гаранционните коли...
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
          Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
          Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Ухаааааааа някой с връзки няма ли да ни уреди на работа там давам от всяка такава част 70% от сумата на този който ми осигури работата.Да гледате тогава как се сменят цели модули за АБС на Опели или пък ЕКУ.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Имам един познат със Сигнум. Връщат му даже старите филтри.

Коментар

По принцип би трябвало от тоя сервиз който и да е, ако имаш нещо за смяна или изкочи нещо ново да ти звъннат и да ти обяснят какво е станало какво може да се направи цени и ти сам да си решиш. Пак остава голям шанс за измама, но и малко намалява - не като отидеш да си я вземеш да ти кажат е и тва се счупи и трябваше се направи и това дай са 500 лв. отгоре...
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Да, в този сервиз на гаранционна Корса на 10 000км смениха предни накладки, били се поизносили, а старите изчезнаха някъде, с маслото и филтрите+накладките сумата за обслужване беше 180 лв.
                  In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                  Фиат Стило 1.6

Коментар

Не знам какви хора назначават за механици в Опел сервизите, сигурно същите като и в другите , но миналата седмица зкарахме една Алфа за реглаж на фаровете (друго място в града няма) и пичовете първо ни изгониха отвън на студа, а след 30 мин се появи един юнак и хън-мън...счупили пластмасовата опора на винтовете на единия фар. Добре, че другия не са го пипали. (Фар за тази кола е 150 лв. Това почти не се ремонтира - в Алфа форума им е познат този проблем.) Ами сега...еми нищо, скриха се като лалугери, а ние да му мислим. Добре, че колегата е чевръст, та с приспособления закрепи някак положението.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Тук при нас масово започнаха да ходят в Гърция да им ремонтират колите, не гаранционни разбира се. На влизане в Драма има много голям сервиз на Бош и до сега никой не се е оплакал да не му е оправена колата, а гърците не са стока като стока, ама са по-напред от нас.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                      X