Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на агренаж София.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на агренаж София.

Здравейте,

Оказа се, че съм минал 47 000км от последната смяна на ремъка, която беше преди точно три години.
    Много скоро трябва да направя смяната.
    Бихте ли ме посъветвали за сервиз в или около София с кадърни майстори. Не желая да стъпвам в/при: Вентура Ауто, Крио Алфата, Фиат/Ланчия в Люлин.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Значи си на 50% от ресурса му.
    Карай още толкова пък през следващите 3 години все ще измислиш къде да смениш ремъка.

п.п. От 3-те места, които си изброил, само в последния не трябва да ходиш. Явно имаш лични разправии с другите, а не, че не стават.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Извинете, че се намесвам, но колегите в темата където писах за помощ ме упътиха, че се мени на 60,000 или 5 години, защо на 47,000 е 50% използван?
      this

Коментар

При един ремонт смениха ремъка на 42000 км, за да не идвам пак на 50000.
        Паразитната ролка беше останала без грес.
        Не искам да рискувам над 50000 км.

Коментар

Rubig car (Румен) клубен сервиз - виж Алфа форума.
          1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Звъннах в Rubig car, но ме изненадаха с парите. 300 лева, за агренажен комплект, водна помпа и антифриз + 100 лева за работа.
            Парите за работата не ги коментирам, но нещо тези 300 лева не ми излизат.
            Още някой сервиз ?

Коментар

Според мен спокойно може да изкараш 60-70,000 с афтърмаркет комплекти.
              Аз сменям на 60,000 км. Последният комплект го смених поради шум от водната помпа - лагерът беше заминал. Комплектът беше на 58,000 км. - и ролките, и ремъкът бяха в перфектно състояние. Но въпреки това реших да не си отварям работа на два пъти и смених всичко. Смяната я направих в сервиз "Вентура" в Орландовци. Не знам защо си ги набедил (къде са сгафили). Нямам забележки към работата - за един предиобед я отупаха. Всичко излезе около 280 лв., частите са по спомени DAYCO.

Според мен може да направите един визуален оглед и ако няма следи от напукване на ремъка и шумове от ролките, да изкараш още 10-15,000 км.
              Последна редакция от PSG; 10.10.2016, 14:45.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Цената за труд ми звучи нормална. Купи си отнякъде комплекта и го носи.

Пък моите наблюдения са обратните, с комплекти на Дайко, сменям ги на 2 години и на 50 000 ролките са доста зле, особено обтяжната. Ремъците са наред. И не говоря за 1 комплект.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ще споделя и аз, че сменях всичко преди има няма 100-200км

В сервиза на Стефан в Захарна Фабрика.
                  Човека каза категорично:
                  - ремък - ContiTech
                  - ролки - Ruville
                  - водна помпа - Hepu с метална перка

Всичко останало като марка части било компромис.
                  Цена части 200лв с много отстъпки, цена за работа за мен 120лв.
                  Човека има пети за зацепване и останах много доволен от отношение към клиента, както и от работата по колата, не се претупват нещата за 1-2 часа и да се махаш.
                  punto HGT

Коментар

Ще споделя и аз, че сменях всичко преди има няма 100-200км

В сервиза на Стефан в Захарна Фабрика.
                    Човека каза категорично:
                    - ремък - ContiTech
                    - ролки - Ruville
                    - водна помпа - Hepu с метална перка

Всичко останало като марка части било компромис.
                    Цена части 200лв с много отстъпки, цена за работа за мен 120лв.
                    Човека има пети за зацепване и останах много доволен от отношение към клиента, както и от работата по колата, не се претупват нещата за 1-2 часа и да се махаш.
                    Това с марките го ***Модерирано***. Всеки ще ти каже различно. Обикновено казват това, с което работят. Затова вярвам на себе си, 3 ангренажа на предишната и 2 на тази. Само последния път сложих ИНА, един ден ще го видя и него как е

Модериран пост!
                    Модераторски екип на fiatforum.bg
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами човека не работи с конкретна марка, защото и той пазарува от магазин за авточасти където не продават само една марка, просто каза какво да взема, защото другите явно ги е виждал колко изкарват, имах възможност да взема и Ина и Дайко на по ниски цени, но каза с тях да не се занимавам.
                      punto HGT

Коментар

Какво мислите за смяната на водната помпа ?
                        В сервиза на Христо в Ямбол два пъти ми сменяха агренажа и двата пъти не смениха водната помпа. При едната смяна я погледнаха дали е добре помпата и ми казаха, че е по-добре да не слагат нова.
                        Въпроса ми е дали нова помпа е по-рискована от старата, че не искат да я сменят.
                        Все пак тя както и ролките има лагер, който си има определени часове работа.

Коментар

След като не си я сменял два пъти определено този път я смени и задължително си вземи такава с метални лопатки.
                          punto HGT

Коментар

Свалих ролки на ровю и ремък контитекс на 70хиляди. Бяха като нови. Толкова за качеството. Цената която Драго е написал за частите е нормална а относно сервиза на Стефан има само един проблем ще трябва да почакаш поне две седмици. Дора и аз чакам по седмица да ме погледне нищо че през ден съм там. Относно работата му мога да кажа че само той ми пипа по колата когато не мога да свършим нещо с момчетата. Оная вечер по нощите ми прави спирйчките. Той ми смени съединител и отваря мотора. Само той ми е зацепвал ремъците.
                            Така че ти го препоръчвам.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ако на два пъти не си я пипал и още не се е предала, сподели марката на помпата. Сериозен пробег си и направил - сменяй я.

При мен на два пъти се получава водната помпа да се предава преди останалите ролки. Един път на Мареа и втори път на Ново Браво.
                              На Мареата не помня каква беше помпата - лагерът и се разхърка, на Бравото беше Valeo - протече.
                              Да не стане така, че да дадеш два пъти пари за труд, ако помпата роди след смяната на ремъците. Отделно да не стане някоя беля.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Working...
                              X