Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно помощ - Фиат Стило 1.9 JTD - Добър Сервиз в Пловдив

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спешно помощ - Фиат Стило 1.9 JTD - Добър Сервиз в Пловдив

Първо искам да се извиня ако има такава тема към модераторите, но аз не намерих комбинирам 2 въпроса в един за да не на спам вам форума. Малко пред история: Вчера в проливния дъжд в Пловдив, за мое голямо нещастие падна клон на дърво върху колата и не знайно как счупи чистачките, докато се вайках падна още един по голям клон пред мен на пътя и реших да изляза от колата и да го премахна от пътя, за да не се надене някои на него. Докато правих това обаче дъждът се засили и реших да се прибера в колата. Поради факта че нямах чистачки реших да отбия на 1 метър в дясно да не преча на движението и да отшуми дъжда. Докато чаках в колата нямах никаква видимост и реших да звънна на един приятел да го питам, какво става и дали може да ми купи чистачки, за да мога да тръгна, а не да вися на пътя. Докато водехме разговора обаче водата беше минала прага на колата без аз да разбера. Тъй като бях вътре реших да потегля, че правих леко задръстване, защото бях близо до завоя на едно кръстовище ... Паля и бам странен звук, не знаех какво става но веднага реших да спра с паленето на автомобила, останах на място и реших да изляза от колата, тогава видях водата до къде е стигнала водата и всичко се наводни вътре в купето, не знаех по това време какво е "воден удар" тъй като съм нов шофьор на по малко от месец ( и не си падам много автомобилен техник/майстор ). Не знам защо, но не се опитах да запаля отново, след това реших да избутам колата сам (няма да коментирам че в това време в продължение на 15 мин. който на мен ми се сториха като 2 години, никой не ми помогна а ме заобикаляха и даже напсуваха на два пъти, както и да е. Помогна ми пешеходец, за което съм му благодарен! ) Избутахме колата на 100 метра на по сухо място, понечих пак да запаля и пак почти да запали и ... пак издаде леко странен звук и се отказах. Не опитах пак, след като спря дъжда отидох с един приятел и свалихме въздушния филтър на колата, имаше вода след него и тогава той ми каза, че може и да съм гризнал дръвцето. Бачках миналото лято в Германия да събера някои лев и да си я взема таз неземно яка колица на пук на всички приятели "разбирачи". Както и да е той ми обясни че може и да не е воден удар но може и някоя биела ( мисля че това спомена ) да е отишла и най-добре да я прегледа някой който разбира. Въпросите ми са следните - Ако някой знае някакво решение, с което мога сам да управа колата и разбира се с помощта на приятели които по разбират от мене, или тъй като нямам излишни пари, ако някой знае, сервиз или майстор в Пловдив където мога да я закарам и да ми каже честно какво и има и какви пари би ми легнал ремонта. Не искам да ми кажат просто нов двигател и да ми вземат .... а честно да погледне и да види дали може да се управи аварията. Предварително ви благодаря много ! За жалост не исках това да ми е първия пост във форума, но ... Уви ! (Въпросната кола е Fat Stilo 1.9 jtd 2002 година, не знам дали има значение, но да си кажа ).Грешен раздел > преместена.Модераторски екип fiat-bg.org

AUTO GILLI 4003 - Пловдив, ул."Дилянка"1В тоя сервиз неволята ме прати като ударих клапани на магистралата. Човека беше много точен, караше Алфа 166 като бях там, чува ги италианките.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колегата gal76, ул. София 23 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=57159

Коментар

Благодаря ви много и на двамата, за бързите отговори !!! Ще ги погледна и двамата майстори и ще видим какво ще кажат, а според вас мислите ли че имам шанс да избегна смяната на двигател ? П.С Те вярно бая позитивни коментари за този Жоро, обнадежден съм !

Коментар

Working...
        X