Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търси се реле за 2-ра степен на вентилатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търси се реле за 2-ра степен на вентилатора

Привет! Търся релето за включване на втората степен на вентилатора на радиатора за охлаждане на двигателя. Колата е Типо 1.6 i.e. С климатик е. Релето се намира в една кутия вляво от радиатора, когато човек стои с лице към двигателя. На капачето на кутийката са изобразени за кои системи в колата са релетата и трите бушона, които се намират в нея. Понеже се беше скапал включвателят на вентилатора (някои му казват датчик), дето е забит в долния край на радиатора, се наложи да направя и няколко проверки. Преди да го сменя, карах един ден с укъсена букса, за да включа вентилатора да върти принудително. Та след смяната се включва само първта степен. Втората се включва пак с мост. Пробвах релето с директно подаване на захранване от акумулатора, обаче не ще да щрака. Та в магазина от който купих включвателя ми отговориха, че не продават такива релета. В нета намирам някакви, но такова не. Та въпросът ми е в кой магазин в София мога да намеря такова реле. Релето е с 5 крачета и бачка на 12 волта. Предполагам, че е отворено, когато не работи.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
    Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Даи снимка на релето имам няколко дето може да станат
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Номерът на релето е 2046007. На 12 волта. Предполагам, че би трябвало да издържа на поне 40 - 50 ампера. Остава вариантът да не е точното, в смисъл някой някога да е ръгнал каквото му падне, без да се съобразява какво трябва да е. Но пък преди време се е случвало да включва и втората степен, така че предполагам е това, което трябва да бъде.П.П. Как се прикачват снимки, че нещо с опцията "добави файл" не става.

Коментар

Най-горното краче е отбелязано като "Р", под него е "87", а най-отдолу е "85". Лявото е "86", а дясното е "30".http://media.snimka.bg/s1/3090/032424769.jpg?r=0Как се поства директно изображение в отговора, вместо да излизат такива линкове?Отговор: Цък!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Имам едно силово червено с 5 крачета, ама формата дали е такава не мога да се сетя. Ако искаш довечера мини през Младост 1А и ако ти върши работа го отнасяй иначе в конрад трябва да имат.

Коментар

Конрад ще ги преслушам днес. Някакъв телефон, ако не намеря да мина да видя твоето?

Коментар

В "Конрад" не продават такива релета. Ама и да продаваха, май ще е все тая. В един друг магазин продавачът ми подсказа нещо, което не ми беше хрумвало. А именно, че крачето отбелязано с "Р" отговаря за някакъв режим на закъснение или пауза. И тук се налага въпросът - има ли нужда втората степен на вентилатора да прави разни паузи и т.н., при положение, че когато включвателят и подаде захранване, тя трябва да сработи? Не мога да намеря схема на тези вериги, та да видя има ли второ реле или не. В тази, дето я имам, не е налично второ реле. Ако се съди по розетката - пък би трябвало да има. Ама дали е такова сложно (в това, което е на моята кола, има платка с чаркалъци повече от на телевизор :D ) няма кой да каже

Коментар

Абе я звънни в събота или неделя да я разгледаме тая втора степен що не работи.

Коментар

Няма да съм в София. Ама благодаря за предложението

Коментар

реле

При Италянеца има всякакви релета
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Мислех да мина и от там. Ама като знам как ги намяткват в щайгите... Пък моето ако е оригинал, вътре има бая електроника, дето не я знам издържа ли на сътресения.

Коментар

Working...
                      X