Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест на датчик за температура на водата (Brava TD100)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тест на датчик за температура на водата (Brava TD100)

Здравейте,доста рових из форума и така и не намерих инфо в какви граници трябва да е съпротивлението на датчика за температурата на водата. Както е видно ства дума в случая за ТД100, но мисля няма кой знае какво значение. Ще се радвам да се обобщи тук параметрите на този датчик, че да моцюже да се намери за в бъдеще по-лесно. След обед ще тествам при мен и ще пиша.предполагам при мен е такъвМОДЕРИРАНОСнимката е от сайта МОДЕРИРАНО (права ... )ПоздравиЛинковете към търговски сайтове са нарушение на т. 4.6 от правилата на форума.
    Прикачени файлове
    Fiat Brava 1.9TD 100

Tensione alimentazione: + 5 Volt.Zona utilizzo sonda: - 40 a + 140°C.Resistenza (ai terminali sonda o 84 e 85della centralina gestione motore):МОДЕРИРАНО2.500 Ω a 20°C.186 Ω a 100°C. Това е за ЖТД мотор ,просто за ориентация.Мнението е в нарушение на т. 1.13 от правилата на форума.1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)".
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/files/datchik_170.jpgЕто тук съм направил снимка на стойностите, преди няколко седмици ги бях сложил в една друга тема тук.

Коментар

Благодаря и на двамата за отговорите. Определено мисля, че ще е полезно за всички колеги, за да могат да се ориентират за коректността на датчика. Аз така и не намирам време да го замеря, но утре ще се пробвам да откъсна един час и ще пиша.Поздрави
        Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

Днес дигнах капака, но като се загледах явно са 2 датчика. В единия имаше букса (оранжевеа) с един кабел, а другия беше със синя букса с 2 кабела. Кой за кое отговаря според вас? Моето предположение е че единия (с единия кабел) е за стрелката на таблото, а другия (с двата кабела) за информация на ECU-то. Дали съм прав?
          Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

Еми при мен са 2 отделни датчика - на блока и термостата. Този на блока е с един кабел и е за таблото, другия е с 2 кабела и е за компа.Предполагам и при теб единия кабел е за таблото.

Коментар

Явно и на TD100 е същата работа с тази разлика, че при мен и двата са навити на термостата, но в случая мисля, че няма значене. Мислех да направя и една снимка, но са така забити под маркучите, че едвам аз ги виждам. Надявам се да остане време събота или неделя да сменя горивния филтър и ще гледам да ги тествам (или по-скоро този за компа с двата кабела).
              Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

Working...
              X