Здравейте,доста рових из форума и така и не намерих инфо в какви граници трябва да е съпротивлението на датчика за температурата на водата. Както е видно ства дума в случая за ТД100, но мисля няма кой знае какво значение. Ще се радвам да се обобщи тук параметрите на този датчик, че да моцюже да се намери за в бъдеще по-лесно. След обед ще тествам при мен и ще пиша.предполагам при мен е такъвМОДЕРИРАНОСнимката е от сайта МОДЕРИРАНО (права ... )ПоздравиЛинковете към търговски сайтове са нарушение на т. 4.6 от правилата на форума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тест на датчик за температура на водата (Brava TD100)
Collapse
X
-
Tensione alimentazione: + 5 Volt.Zona utilizzo sonda: - 40 a + 140°C.Resistenza (ai terminali sonda o 84 e 85della centralina gestione motore):МОДЕРИРАНО2.500 Ω a 20°C.186 Ω a 100°C. Това е за ЖТД мотор ,просто за ориентация.Мнението е в нарушение на т. 1.13 от правилата на форума.1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)".Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
-
http://forum.fiat-bg.org/files/datchik_170.jpgЕто тук съм направил снимка на стойностите, преди няколко седмици ги бях сложил в една друга тема тук.
Коментар
-
Днес дигнах капака, но като се загледах явно са 2 датчика. В единия имаше букса (оранжевеа) с един кабел, а другия беше със синя букса с 2 кабела. Кой за кое отговаря според вас? Моето предположение е че единия (с единия кабел) е за стрелката на таблото, а другия (с двата кабела) за информация на ECU-то. Дали съм прав?Fiat Brava 1.9TD 100
Коментар
-
Явно и на TD100 е същата работа с тази разлика, че при мен и двата са навити на термостата, но в случая мисля, че няма значене. Мислех да направя и една снимка, но са така забити под маркучите, че едвам аз ги виждам. Надявам се да остане време събота или неделя да сменя горивния филтър и ще гледам да ги тествам (или по-скоро този за компа с двата кабела).Fiat Brava 1.9TD 100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар