Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изтичане на антифриз в краката на шофьора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изтичане на антифриз в краката на шофьора

Здравейте колеги, вчера реших да изчистя стелките и се натъкнах на поредната неприятна изненда от страна на фиатеца - антифриз под стелките.Според мен той би трябвало да идва от парното, теча сякаш идва някъде непосредственно зад педалите. Количеството което се беше събрало не беше никак малко - 0.5л може би. Преди няколко дни колата загря бързо и започна да дава признаци към прегряване спрях вдигнах капака и видях че марчука на антифриза който загрява дросела се е извадил от разширителния съд и от там е изтекъл доста антифриз, цялата част от страната на ремъците беше омазана.Възмоно ли е този маркуч да се е извадил в следствие на изтичане на антифриз от парното в краката ми с последвало повишено налягане в системата???Как мога да стигна до радиатора на парното, ако някой имам и снимчици ще съм много благодарен
    FIat brava 1.6 16V 1999г.

Заповядай:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...54Такова количество няма как да влезе отвън. Или радиаторчето е избушило или гумените пръстенчета които го уплътняват към тръбите.Сваляш и гледаш. Ако пластмасата под тръбите на радиаторчето е пълна с антифриз - трябва да е от него. Ново радиаторче е около 30-40 лв., аз тази седмица ще сменям моето, че е запушено
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мерсаж за инфото. Мисля направо да се насоча към смяна на радиаторчето и уплътненията.
      FIat brava 1.6 16V 1999г.

Коментар

кола

Пръво виж ако имаш аербаг централататя е едолу под касетофона и радяторчето да не се намокри
        Прикачени файлове
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз имам мареа и имам същиа проблем,имам антифриз под стелката на шофъора,дали е от радиаторчето на парното,и ако е то скъпо ли е и колко взимат за смяна
          Xxxx

Коментар

Спомням си на Пунтото колко беше сложен ремонта около 8 часа ми отне, при положение че знаех какво се прави. Иначе под шофьорската седалката освен от радиаторчето няма от къде от другаде да вкара антифриз. О-пръстени има във всеки магазин на Симеон.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Колега, смени ли радиаторчето. Аз минах през тази процедура със същите симптоми, като теб. Притеснявах се, но след като изчетох всичко по темата във форума и предварително се снабдих с нужните материали и инструменти се справих бих казал отлично.Само за по малко от 2 часа вече изпробвах парното на колата с новото радиаторче.Така, че смело! тръгвай и го сменяй, струва си.
              Bravo 1,2 16V

Коментар

Колеги ще ви дам един съвет пък който иска да го слуша, търсете радиатроче втора употреба от ЖТД. Новите не са толкова ефективни.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Слави, голям кор са си старите радиаторчета... Никога не знаеш кога ще ти намокри обувките.Новото, не че има гаранция, ама поне е ново и някак му имам повече доверие...На International Radiators е, утре като го сменям ще гледам да направя някоя снимка какви са им разликите с оригиналното, стига да нямам антифриз и в ушите :DКато го гледам е що-годе грамотно направено, ама ще видим.Кофтито е, че нямам база за сравнение колко топло ще духа, но може да направим някакво замерване с колегите, ако имат интерес
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мисля че снимките ще са ти напълно достатъчни за да разбереш каква ще е разликата

Коментар

Колеги може ли някои да ме насочи как да си сменя сам радиатора на парното.благодаря
                      Xxxx

Коментар

Ако погледнеш и малко по-нагоре в темата ще видиш ей тези красиви и полезни линкове Ако те притеснява, че в заглавитето пише Браво/Брава, споко, всичко е абсолютно еднакво при Мареа.
                        M5kov написа:
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

И кой е със сменено радиаторче и не умира от студ?! Новото е видимо по-дебело и разстоянието между ламелите е по-малко, следователно по-добре трябва да се затопля въздуха. На практика добре си топли, но представата ми за топло е малко изкривена, понеже знам как топлеше бензиновата Брава и все ми се срува не достатъчно Ето ги разликите (черното е новото):
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Не случйно те помолих за снимки. Ясно се вижда че първия е алуминиев а втория ламарирен и с толкова гъсти ламели вентилатора не може да го обдуха и струята да мине през него а го заобикаля. От там и по слабото затопляне.Ама както се казва "Колко е тя зимата"

Коментар

Е да го заобиколи, ама от къде? И новия си има такова дунапренено уплътнение като стария, просто не съм го снимал.Така или иначе, повече не желая да се завирам там :DЯ кажи с какво да накисна стария, че да за махне гняста вътре?
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                              X