Здравейте,От известно време забелязвам, че при движение извъградско, първоначално колата (от подписа) вдига температурата бързо, стрелката стига м/у средата и по-долната чертичка (червената на снимката) и после рязко спада на цяло деление почти надолу за около 20-30 сек. (онзи ден при -4 градуса с около 60-70 км/ч - зелената чертичка). В повечето случаи си остава там или съвсем бавно се покачва малко по-нагоре. Днес на паркинга я оставих да загрее на място и пипах горния маркуч, да видя кога ще отвори термостата. Стана точно на мястото където е червената черта. После без да е в движение колата за 10-15 секунди се смъкна с половин деление надолу и остана там (м/у зелената и червената). Намяше как да рабера, дали е затворил термостата, понеже тръбата се беше вече нагряла. Възможно ли е термостата да отваря първоначално както трябва (86-88 градуса), а после да поддържа по-ниска температура? Онзи ден не беше на повече от 75 градуса (ако стойностите на скалата са верни на снимката - намерих я във формура). Или датчика на блока ми играе някакви номера. Пръсках го с контактен спрей и почиствах, но без ефект. Може нещо и в таблото да е, но при всички случаи е странно. Термостата е BEHR на около 5 години. И понеже не ми се дават 100 лв за нов, без да съм сигурен - питам какво ви е мнението по въпроса. Като краен вариант виждам да отида на диагностика да се види каква темп. отчита компа, но и там ще са едни 20-30 лв сигурно
.

Коментар