Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 16в-проблем с термостата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.6 16в-проблем с термостата

Колеги искам да попитам.Онзи ден смених термостата.Със стария не можех да вдигна 90 градуса.Смених го.Пак не мога да вдигна 90 градуса,но за сметка на това сега парното духа по топло от колкото със стария.Преди парното духаше хладно,а сега е по топло.Но пак не е както трябва.На място развива температура,но тръгнали на път веднага пада и до доста.Какъв може да е проблема?

А новия термостат е нов, втора употреба, марка?
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Втора употреба

Коментар

За марка не обърнах внимание,но да кажа че съм с 2 термодатчика коити са си от стария термостат.

Коментар

thenew16v написа:
          Втора употреба
          там е проблема...значи е повреден също...
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Да ти кажа честно, при положение, че всички италиянки сменят поголовно термостати, втората употреба не е добър избор. Аз лично на едната ще сменям трети скоро...
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Купил съм го от колега от тук,който дава гаранция че е здрав.А и ако също е повреден то ще затопля и двата маркуча към радиатора едновременно.А сега затопля първо горния и след 10-15 мин. работа почва да затопля и долния.

Коментар

И другото което сега парното духа по топло.Преди беше хладко сега е топло.

Коментар

thenew16v написа:
                  И другото което сега парното духа по топло.Преди беше хладко сега е топло.
                  Колега...термостата ти е за смяна...и моя държеше уж маркучите хладни и малко по-късно ги затопля...оказа се след като го свалих че затваря на 90%...това което пропуска не успява да загрее сериозно маркучите преди колата да загрее по-сериозно...т.е. изглежда сякаш всичко е наред...но при шофиране и по сериозен дебит на помпата и по-висока температура на антифриза...изпуска доста повече...това пречи на колата да поддържа нормална температура...и ето ти резултата...термостат за смяна...

Коментар

Колеги да предположим че термостат който съм взел втора ръка е наред.Имали вероятност двата термодатика да ми правят номера и да питам реално те какво инфо взимат от там?

Коментар

Никои ли не може да ми обясни за какво служат двата термодатчика на термостата?

Коментар

thenew16v написа:
                        Никои ли не може да ми обясни за какво служат двата термодатчика на термостата?
                        Мерят температура...?!? Намери кола която чиито термостат нормално...мери датчиците при студен мотор измери и твоите после...би трябвало да покажат едно и също...после си купуваш нов термостат и проблема ти е решен!

Коментар

Препоръчай термостат,марка.И да питам има ли вариант само датчиците да са проблемни.

Коментар

Нали те трябва да измерват кога да отвори и затвори.Ако са повредени ..........?

Коментар

thenew16v написа:
                              Нали те трябва да измерват кога да отвори и затвори.Ако са повредени ..........?
                              Колега...датчиците не казват на термостата кога да отвори и кога да затвори...сигурно има и такива термостати, но...датчиците си мерят температура...работата на термостата си е чисто механична...

Коментар

Working...
                              X