Като оставя настрана проблема, че ми е преебана машинката на купето дето отваря клапата, стъклата ми се запотяват много странно. По принцип като ударя долу в жабката, машинката тръгва и неспира да ручи. Но работата е там, че примерно преди 1 час ми се бяха запотили стъклата в колата, когато влезнах в нея. Оставих колата да работи 3-4 минути с пуснато парно, въобще не можа да се изчисти. Имах навсякъде запотяване. Нищо не виждах. Почнах да трия с една кърпа за таблото. Колкото повече трия с нея, толкова повече размацвах запотяването? Викам, че нещо от нея е. Почнах с ръка да трия. Ем се чистеше до някаква степен, ем се размацваше. Накрая си хванах дрехата и почнах да трия с нея, та същата работа. Ем до някаква степен го триеше, ем оставаше пак някакво замъглено-изпотено и не можах да се отърва от това чудо. Предното стъкло се пооправи за 10 минути с парното, но навсякъде другаде беше тъмна индия и нямаше чистене. Дайте решение к’во става и как се оправя това. Аз съм карал като бабичка и съм паркирал като такава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно запотяване на стъклата?
Collapse
X
-
янко написа:Виж радиатора на парното,това е антифризКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Провери поленовия филтър. Ако са се запушили тези дренажи, то насъбралата се вода може да е стигнала до филтъра и да го е намокрила. Преди време, като проверявах клапата, видях, че филтъра се намира на няколко см от пространството, в което се оттича водата от предното стъкло. И ако се запушат, нивото постепенно ще се покачва и ще стигне до филтъра. Имах такъв случай с Голф 3-ката. Пускам топло към стъклото, то още повече се запотява. Като проверих - имаше много листа от дървета, които са запушили дренажите.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
EasternAlien написа:Колега, къде точно се намират тези дренажи? При мен е същото, водата се събира и не се оттича, ръчках, но не можах да видя къде точно е запушеноКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
До този радиатор на парното, аз не трябва ли да откача цялото табло? Ау, не. По принцип големият ми радиатор сълзи отпред и ми се губи антифриз. Предполагам, че е заради него. Ако има нещо общо това. Под поленов филтър имаш предвид филтъра на купето? Преди половин година е сменен. Едва стигнах до него и едва го сложих! Под дренажите имаш предвид онези дупки дето се отича водата под предното стъкло. Ами може да са запушени! Гледам, че има шума там и бръмбари умрели, ама не мога да го изчистя. Явно трябва да махам пластмасите, ако става въпрос за тези. Аз отварям и 2-те врати и тези стъкла си остават запотени?! Особено страничните. С парното ги оправям малко предното и задното, но страничните не ебават да се чистят. Трием с една фибро кърпа стара и само размацвам. Егаси запотяването?Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
qnkov написа:До този радиатор на парното, аз не трябва ли да откача цялото табло?qnkov написа:По принцип големият ми радиатор сълзи отпред и ми се губи антифриз. Предполагам, че е заради него.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар