Колеги, имам въпрос, свързан с охладителната система.От казанчето винаги се е губил по малко антифриз (и водния, и вътрешния радиатор изпускат). Лятото му доливах вода, доста се беше разредил тогава антифриза, и губеше по съвсем малко (от максимума до минимума, което е не повече от 100 мл). Обаче сега загубата на антифриз е доста по-голяма - от максимума, чак до почти дъното на казанчето, като при доливане пак до максимума отиват едни 500 мл антифриз. Това само когато се кара, ако не се кара губи около 100 мл.Тази внезапна голяма загуба я нямаше, докато не направих следните неща:- Обезвъздушаване на охладителната система (2 пъти, резултатът е, че вече не прегрява)- Сгъстяване на антифриза с концентрат заради настъпване на студения сезонТа искам да попитам дали тези неща са повлияли по някакъв начин за тази голяма загуба на антифриз, ако не - каква може да е причината това да стане изведнъж, а не постепенно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна да губи много антифриз след обезвъзд., Браво 1.6
Collapse
X
-
Е аз таман му писах оттатък.Антифриза чисти и разтваря мръсотията на водата.Да повлияли са, антифриза е измил мръсотията запушваща дупките от който е течало, сега те са по големи и тече повече.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Купи си добавка за запушване на тези течове.Бих ти препоръчал на Liqui Moly, но и за други съм чул че вършат работа. Около 7 лв. е, ако не стане, поне няма да те е яд"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Благодаря за разясненията, колеги.Добавка му слагах преди 3-4 години, непосредствено след първата смяна на антифриза. Известно време нямаше теч, но с течение на времето се появи, ама не беше чак толкова голям.Сега пак бих пробвал с добавка, ама ме е страх да не стане някакъв фал - не знам от къде в съзнанието ми се е запечатало, че ако се прекали с добавките, може да се изгуби парното. Май съм го чул от някой.Но пък щом антифриза така е отворил дупките, може би няма да навреди добавката, така че ще пробвам.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар