Здравейте, момчета! Имам на пръв поглед един елементарен въпрос, но към момента трудно разрешим. Парното ми не духа топло и през зимата е ад - вече ще ми е втора поред зима на студено, ако не го оправя. На едно място ми казаха, че е термостата, но на друго ми обясниха, че щом на бордовия компютър показва, че градусите на водата на колата по време на движение се променят - колата загрява до 90 градуса максимум и върви идеално (никога не е прегрявала), няма как да ми е развален термостата и проблемът е на друго място. В интерес на истината не съм го гледал, дали е развален този термостат. Имам сменен радиатор и казанче. Дали и термостатът е за смяна и е развален или не е? И къде мога да намеря по-евтин, защото разпитвайки за термостат разбрах, че на този модел Фиат Типо 1.6 1994 година, струва 80!!! лева - че те коли на по 3-4 години имат термостати, които струват по 12-15 лева... Какво да правя - моля помагайте!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Парното не духа топло на Фиат Типо 1.6 1994 година
Collapse
X
-
Първото и най-важното е да смениш сервиза и да отидеш в някой доказан сервиз, в който не виждат Типо за първи път. Имам предвид да си избереш някой от сервизите с добри отзиви в раздел Сервизи и магазини. Второто е да се опиташ да си направиш едно обезвъздушаване - огледай внимателно всички водопроводи около двигателя и където видиш пробки - действаш. Трето - да се опиташ да достигнеш и да пипнеш маркучите, които влизат към радиаторчето в купето - дали са топли и двата, когато колата е загряла. Преди всичко - трябва да кажеш дали колата има газова уредба, защото проблемът може да е в некадърното и поставяне. Направи тези неща и сподели резултатите.
Реклама
Collapse
Коментар