Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парното не духа топло на Фиат Типо 1.6 1994 година

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парното не духа топло на Фиат Типо 1.6 1994 година

Здравейте, момчета! Имам на пръв поглед един елементарен въпрос, но към момента трудно разрешим. Парното ми не духа топло и през зимата е ад - вече ще ми е втора поред зима на студено, ако не го оправя. На едно място ми казаха, че е термостата, но на друго ми обясниха, че щом на бордовия компютър показва, че градусите на водата на колата по време на движение се променят - колата загрява до 90 градуса максимум и върви идеално (никога не е прегрявала), няма как да ми е развален термостата и проблемът е на друго място. В интерес на истината не съм го гледал, дали е развален този термостат. Имам сменен радиатор и казанче. Дали и термостатът е за смяна и е развален или не е? И къде мога да намеря по-евтин, защото разпитвайки за термостат разбрах, че на този модел Фиат Типо 1.6 1994 година, струва 80!!! лева - че те коли на по 3-4 години имат термостати, които струват по 12-15 лева... Какво да правя - моля помагайте!

Първото и най-важното е да смениш сервиза и да отидеш в някой доказан сервиз, в който не виждат Типо за първи път. Имам предвид да си избереш някой от сервизите с добри отзиви в раздел Сервизи и магазини. Второто е да се опиташ да си направиш едно обезвъздушаване - огледай внимателно всички водопроводи около двигателя и където видиш пробки - действаш. Трето - да се опиташ да достигнеш и да пипнеш маркучите, които влизат към радиаторчето в купето - дали са топли и двата, когато колата е загряла. Преди всичко - трябва да кажеш дали колата има газова уредба, защото проблемът може да е в некадърното и поставяне. Направи тези неща и сподели резултатите.

Коментар

най-вече провери действа ли жилото за топло-студено,че имат навик да се чупят едни пластмаси,които държат бронята на жилото неподвижно към самия корпус на парното и по този начин въртиш,ама не се отваря кранчето на парното

Коментар

Working...
      X