Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат на Фиат Стило, моля за помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат на Фиат Стило, моля за помощ

Здравейте,първо искам да се извиня ако има съществуваща тема по моя проблем,но не успях да намеря такава.Та проблема ми е следния когато си взех Стилото 1.6 16 103 к.с термостата беше BEHR (номера не помня) и беше с един термодатчик,но не затваряше втория кръг и съответно колата не успяваше да загрее.Реших да го сменя,но поради липса на средства тогава взех втора употреба пак на BEHR,НО този беше с два термодатчика единия с 2 пина и резба 12 х 1.5,а другия беше с един пин и резба 16 х 1,5,но втория датчик го ползвахме само за тапа на,защото буксите ми са за датчици с по два пина.Преди две седмици докато карах към Габрово по баирите забелязах че стрелката за температура на охладителната течност подмина 90 градуса спрях да видя какво става перката беше включила и не спираше,маркуча на втория кръг беше хладен а стрелката продължаваше смело към червения сектор.Както и да е реших термостата е втора ръка евтиното излиза скъпо и минах 150 км на климатроник 32 градуса и външна температура 29 за да се прибера.И тук започва ъпсурда тръгнах по магазините да си търся нов термостат и съответно намерих,но всички който ми предлагаха бяха с по един термодатчик,а на мен ми стърчат 2 букси с по 2 пина.След дълго ровене намерих в интернет един клип на чешки май беше един пич пак със стило и пак със същия проблем сложи термостат от Марея затвори капака и всичко беше наред,но не и при мен.Намерих същия термостат сложих го сложих си датчика с по малката резба и опрях на камък,защото няма никъде и никой каталог за части не беше чувал за другия датчик с пина и резба 16 х 1.5.Извадих нервите на няколко продавача по магазините и НАЙ-НАКРАЯ един пасна макар,че го даваха за алфи и фиати с дизелови двигатели се принудих да го купя и да пробвам все пак е само датчик за температура и не ми трябвало информацията която подава да е грешна,но след като го сложих стрелката на температурата стигна 90 градуса за 30-40 секунди и закова.Колата работи в продължение на 10 мин същевременно я форсирах да видя перката дали ще се включи и дали ще изключи .През тези 10 мин горния маркуч остана студен перката се включи и си остана работеща.Угасих я махнах обувката на проблемния датчик стрелката си остана на 90 градуса,маркуча се затопли вследствие перката се включи охлади и изключи.Въпроса ми е така ли да я карам със закачен един датчик а другия да го играе само тапа или да търся още един правилно работещ Грешен раздел -> ПреместенаРедактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)

Колега,сложи си оргинален и нов, недей се занимава с излишнни историй. :D Аз кво да кажа ,като преди два месеца броих 106лв за моя,и преди това налях излишни пари за експерименти за побългаряване.НО не става,италянеца така го е конструирал,всичко в капсуловани корупуси..... :D
    Fiat palio 1.7td

Коментар

С най-голямо удоволствие бих сложил оригинален,но проблема е там,че според каталозите оригиналния ми е само с един датчик,а от колата излизат 2 букси съответно ми трябва термостат с 2 легла за датчици,а за моя модел едва ли не такъв не съществува.Аз съм абсолютно против побългаряването особено като знам,че може да ми излезе прескъпо след това,но в момента съм в задънена улица и не знам какво да правя.

Коментар

Да не си с Опелов двигател.
        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Ако пазиш стария оргинален, с него отиваш ,и го търсите.Все някъде ще излезе ,кой знае от касъв моде и кола ще е......
          Fiat palio 1.7td

Коментар

Най вероятно си с Опеловия двигател,ако е така термостата ти е 55559595.Ако съм прав системата се обезвъздушава от него.А само пълнителя е 71739800.Все пак коя година ти е колата.Фиатския мисля,че има 2 гнезда за датчици,но не съм сигурен.Ако е така купуваш още един датчик и ставаш с два,но изчакай колеги,които знаят по добре да не те потвеждам напразно.Ако искаш пусни номера на рамата да погледна в епера какво казва.

Коментар

FGRC написа:
              Най вероятно си с Опеловия двигател,ако е така термостата ти е 55559595.Ако съм прав системата се обезвъздушава от него.А само пълнителя е 71739800.
              И номера на двигателя е(код) : 192B30 http://www.gatesautocat.com/article/TH41992G1/cool
              Fiat palio 1.7td

Коментар

Двигателя ти е Опел.В Епер за него дават тези номера дето съм ти написал.

Коментар

Годината на колата е 11.09.2002 номера на двигателя е 182B60000545555,а на рамата е ZFA19200000149018 наистина не съм компетентен,но смятам,че 182B6.... означава,че двигателя не е опелски.Ако греша поправете ме.Споменах,че не съм компетентен и номерата който колегата ми е написал не ми говорят нищо.Да обобщя.Проблемът ми е,че от колата излизат 2 букси с по два пина,а датчика който пасва е с един пин и въпреки всичко намерих с подходящата резба и крачета,но щом го закача според стрелката колата загрява за 1 мин и включва перката при студени маркучи,а щом го откача и го ползвам само за тапа няма проблем с охлаждането,но оборотите ми се побъркват докато не се затопли колата.

Коментар

Термостата ти е с ОЕ номер 46776217(цена за нов Behr - около 90лв).Този термостат се вгражда също в Fiat Albea, Fiat Brava, Fiat Bravo, Fiat Marea, Fiat Multipla, Fiat Palio, Fiat Siena, Fiat Strada, Lancia Dedra, Lancia Delta и Lancia Lybra с 1,6 двигател конструиран и произвеждан от Fiat Group (Fiat S.p.A.). Няма нищо опелско в него.Датчика то е с ОЕ номер 7588802(цена за нов около 10лв). Монтира се в Алфа, Фиат, Ланча, Лада, Застава ....С тези номера може да отидеш в магазина и да ги продиктуваш на продавачите. Съгласно номерата би трябвало да получиш части, които да могат без проблем да се монтират на твоята кола.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Купих термостата който си посочил,но датчика който ми препоръчваш е с един пин(краче),а буксата която излиза от колата трябва да е с 2 пина.Трябва да представлява това но с резба 16х1.5 http://www.dn-bg.com/bg/car-parts/pr...%81%D1%82.html

Коментар

Това ли е датчика, имам такъв на моя корпус, доколко го хванах,управлява блок релето за подгрева на свещите....http://www.findpart.org/part/fac-73160
                        Fiat palio 1.7td

Коментар

Това е датчика и точно такъв си купих,но го дават за дизелови алфи и фиати и аз сметнах,че информацията която подава е една проста температура на водата и няма да има проблем,но уви ако го закача поддържа обороти докато колата загрее без да са колебливи,но лъже,че е загряла за 1 мин а без него температурата е перфектна,но оборотите ми се движат от 500 до 1200 докато не достигне поне температура от 50 градуса.

Коментар

Кола

Това ли е модела http://i929.photobucket.com/albums/a...3/S4020666.jpg
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ми твоя оргиналния къде е ?!На самия него със ситен надпис има написан някакъв номер, неможе да няма написано.Поне ще намериш взаимозаменяем на оргиналния.Естествено че тоя от дизел няма стане, защото дава други стойности/омове/.Но поне има напредък в търсенето, все ще изкочи нещо,дано само го има тук, защото и аз имах проблем с един специфичен термошалтер,който в БГ никъде не фигурира, но го намерих в чужд сайт за скромните 28-29 евро без доставка.И се принудих да го побългаря ,което за моя радост стана,но това ще е до следващия термостат.Дано магазинера познае, да изкарам поне 7-8години,та направо друга кола ще купувам..... :D
                              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
                              X