Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За смяна на антифриз...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: xm..

casaalmare написа:
    П.С. гледах днес "МОТОХ" И "Приста" .Мисля че "Пристата" не е лоша ,някой ползвал ли е..понеже на местата които проверих нямаше нито една от марките които sev ми препоръча..(става дума за Пловдив)
    ако е новия антифриз на Приста - Long Life мисля че няма да има проблемтук може да видиш каква е опаковката:http://www.prista-oil.com/pdf/oils/b..._Long_Life.pdf
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      casaalmare написа:
      П.С. гледах днес "МОТОХ" И "Приста" .Мисля че "Пристата" не е лоша ,някой ползвал ли е..понеже на местата които проверих нямаше нито една от марките които sev ми препоръча..(става дума за Пловдив)
      ако е новия антифриз на Приста - Long Life мисля че няма да има проблемтук може да видиш каква е опаковката:http://www.prista-oil.com/pdf/oils/b..._Long_Life.pdf
      Ами, не обърнах внимание да пише -Long Life , но беше в същата като форма опаковка - и бяла на цвят..май от нея ще взема... все пак по-добре така...поне ще знам какво имам в радиатора ,отколкото ’непознатата’ течност в момента..още днес мисля да го направя че тези прогнози дето ги дават -да няма неприятни изненади.. мерси още веднъж на всички за мненията и препоръките!
      Punto 1.1 55S

Коментар

sev написа:
        casaalmare написа:
        Имаш ли представа за цената на този антифриз?Аз преди няколко дни подмених моя с подобен по състав, само че на ACDelco - беше 35лв за 5 литрова опаковка, което прави 5лв за литър. Иначе виждам че и двата са базирани на етилен-гликол, тоест би трябвало да са от един клас.Аз обаче си харесвам продуктите на ACDelco, много ми допада отношението на Имахиджу към клиентите и гледам да им бутам по едно рамо на бизнеса когато трябва да сменявам подобни консумативи
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Проблем ли е ако долея антифриз различен от този, който ми е в момента? Мисля да си взема един литър ОМВ антифриз и да си долея, защото обезвъздушавах, че се чуваха движението на мехурчета в купето при подаване на газ.

Коментар

doofiat написа:
            Проблем ли е ако долея антифриз различен от този, който ми е в момента? Мисля да си взема един литър ОМВ антифриз и да си долея, защото обезвъздушавах, че се чуваха движението на мехурчета в купето при подаване на газ.
            Стария ми антифриз беше от конвенционалния - син. Направих една проба за обща култура за смесване м/у син и червен - видимо нищо лошо не се случи. Все пак обаче мисля че не е добра идея да се смесват антифризи на различна основа.Ако има компетентни алхимици тук, да си кажат те тежката дума Ако обаче са от един тип, нямам никакви задръжки да доливам

Коментар

Esper написа:
              ...беше 35лв за 5 литрова опаковка, което прави 5лв за литър...
              хммм... 5х5=35 ..... май не е по 5 а по 7. Не е ли скъпо?
              doofiat написа:
              ...Проблем ли е ако долея антифриз различен от този, който ми е в момента?...
              Ми на опаковката си пише дали може да се смесва с друг. Аз сега си взех некъв жълт на -80гр. пише че може да се смесва със синия..
              FIAT Tipo 1,4mi - EX
              Alfa Romeo 146ti - EX
              Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Сегашния ми антифриз е син, а този на ОМВ също е син - значи няма да има проблем.Благодаря за отговорите, колеги!

Коментар

ЛЕНА

Колеги, а мнение за руския антифриз ЛЕНА (жълт на цвят) имате ли? Миналата година си взех си такъв и съм доволен!Има големи (ниски) стойностти на издръжливост-концентрата!!!
                  Истината е някъде там!

Коментар

tonov написа:
                    Esper написа:
                    ...беше 35лв за 5 литрова опаковка, което прави 5лв за литър...
                    хммм... 5х5=35 ..... май не е по 5 а по 7. Не е ли скъпо?
                    doofiat написа:
                    ...Проблем ли е ако долея антифриз различен от този, който ми е в момента?...
                    Ми на опаковката си пише дали може да се смесва с друг. Аз сега си взех некъв жълт на -80гр. пише че може да се смесва със синия..
                    Така е като се пише на гладно :PДа, 7лв излиза литъра.Миналата година купувах няколко пъти за служебните коли руски антифриз, ТИСОЛ обаче - син е. 18лв за 5 литра.Нямам идея жълтия става или не, обаче тисола поне има вид на продукт излязъл от химически комбинат а не от гараж.Концентрат, до -70 градуса но то май на всичките пише толкова.Жълтия се продаваша в опаковки от олио, а и на това приличаше Тисола... Ами цяла зима имаше недостиг на тисол, олио имаше винаги. Ако тожа може да е показателно...

Коментар

doofiat написа:
                      Сегашния ми антифриз е син, а този на ОМВ също е син - значи няма да има проблем.Благодаря за отговорите, колеги!
                      Не цвета е важен, а съдържанието - етиленгликол и т.н. Това мисля, че имал предвид колегата...
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        doofiat написа:
                        Не цвета е важен, а съдържанието - етиленгликол и т.н. Това мисля, че имал предвид колегата...
                        Цвета идва от оцветителя, не толкова от съставките. А се оцветяват за да се знае че в общия случай ако са с еднакъв цват, могат да се смесват.За удобство.Но има и изключения, тисола например не е добре да се смесва с антифриз, въпреки че е със син цват. Препоръчва се промиване ако се минава на тисол.

Коментар

Esper написа:
                          Аз преди няколко дни подмених моя с подобен по състав, само че на ACDelco - беше 35лв за 5 литрова опаковка, което прави 5лв за литър. Иначе виждам че и двата са базирани на етилен-гликол, тоест би трябвало да са от един клас.Аз обаче си харесвам продуктите на ACDelco, много ми допада отношението на Имахиджу към клиентите и гледам да им бутам по едно рамо на бизнеса когато трябва да сменявам подобни консумативи
                          е да , но Имахиджу за форума на Опел тези 5 литра ги дават за 25 леване е честно :D
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                            е да , но Имахиджу за форума на Опел тези 5 литра ги дават за 25 лева не е честно :D
                            И със сигурност не ги продават на загуба ... Колко ли струва антифриза реално, и кои са балъците...
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              sev написа:
                              е да , но Имахиджу за форума на Опел тези 5 литра ги дават за 25 лева не е честно :D
                              И със сигурност не ги продават на загуба ... Колко ли струва антифриза реално, и кои са балъците...
                              Да взема да се запиша първи в списъка? :DМайтапа настрана, ама въпроса каква е себестойноста на едно изделие отдавна е спрял да ме вълнува.Доста по-важно е каква е пазарната му цена.Себестойност смятах на картофите когато си ги садях сам. Сега струват толкова, колкото са на пазара А иначе отстъпките се договарят... В Пежо клуба например, ползват членски карти за отстъпка при зареждане на горива от ЕКО. Добра идея ама аз не се чувствам обиден от факта

Коментар

Антифризът на Приста (-40 градуса) струва 12 лв + стотинки за 4 литра на бензиностанциите на Лукоил (днес купих).
                                Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                                Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Working...
                                X