здравейте колеги от скоро фиата започна да загрява жестоко и не иска да включи перката смених датчика на радиатора но без резултат пак същата работа стрелката отива почти в червено възможно ли е да е от термостата също така дадох на късо жиците на реостата и пак не иска и скоро време май ще ражда и като напъвам със 150 160 стрелката полудява да загрява вместо да охлажда тq загрява помагате и споделете от какво загрява така душмански мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с пунто гт загрява адски много
Collapse
X
-
Bane
-
Колега, виж първо дали циркулира правилно системата, като начина за проверка е следният:първо караш някъде извън градско, за предпочитане на нанагорнище, тогава най се товари двигателя,в момента както подмине средата на скалата,и стигне до средата между средната и червената зона, спираш без да гасиш мотора, и проверяваш двата дебели мъркуча на радиатора.Ако са почти еднакво горещи, търсиш проблема в радиатора/запушване/,но ако има разлика, тогава търсиш проблем в термостата, но преди това виж дали нямаш въздух в системата.Ако имаш въздух, то причините са няколко ,теч на антифриз от системата, или надуване на главата, както и не добре работеща капачка на разширителен съд/казанче/. :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
колеги изкормих термостата и колата пак загрява обезвъздушил съм я й съм и налял вода без антифриз e остана да видя капачката на разширителния съд някой знае ли дали става от друго пунто и евентуално дали не е станало най лошото да е със издухана гарнитура на главата но мисля че нее щото като е студена и я запаля и махна капачката на разширителя не надува като си включа перката с копчето охлажда си нормално има някаква нечиста сила ще ви държа в течение за проблема със загряването поздрави.FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO
Коментар
-
А огледал ли си цялата инсталация за прекъснат кабел, за повреден реостат, за неработещо реле, бушоните проверил ли си ги, има два бушона, малък и силов. Щом перката работи и охлажда като е дадена на късо търси проблема в инсталацията. Това пунто с колко термодатчика е?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
vaskowrc написа:колеги изкормих термостата и колата пак загрява обезвъздушил съм я й съм и налял вода без антифриз e остана да видя капачката на разширителния съд някой знае ли дали става от друго пунто и евентуално дали не е станало най лошото да е със издухана гарнитура на главата но мисля че нее щото като е студена и я запаля и махна капачката на разширителя не надува като си включа перката с копчето охлажда си нормално има някаква нечиста сила ще ви държа в течение за проблема със загряването поздрави.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:vaskowrc написа:колеги изкормих термостата и колата пак загрява обезвъздушил съм я й съм и налял вода без антифриз e остана да видя капачката на разширителния съд някой знае ли дали става от друго пунто и евентуално дали не е станало най лошото да е със издухана гарнитура на главата но мисля че нее щото като е студена и я запаля и махна капачката на разширителя не надува като си включа перката с копчето охлажда си нормално има някаква нечиста сила ще ви държа в течение за проблема със загряването поздрави.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар