Добър вечер!Мисля да си сваля и промия водния радиатор. Колата ми загрява в града, при включена перка не може да се изстуди, трябва да включа и партното на 4-та степен, за да забие стрелката на температурата в средата. Термостатът ми си отваря, колата е обезвъздушена добре, перката включва, няма масло в антифриза / антифриз в маслото ( не е "боза"), така че изключвам гарнитура. Преди време като свалях предната броня видях, че по радиатора има пеперуди, пчели и малки камъчета. Не знам дали е запушен, защото тъкмо прочетох, че трябва да се пипне в различни зони, за да се установи това (мисля след малко да сляза пред блока и да оставя да загрее, въпреки, че е 12 през ноща :Д). Прочетох, че първо се сваля перката, след това се отвиват болчетата от горната страна на радиатора, а отдолу е на тампони. Правилно ли съм разбрал? Другото, което искам да попитам е дали е свързан с климатичната система и ще ми изтече ли антифриза? (Може и да е глупав въпросът, но не съм наясно.)П.С. Как да го промия? Мислех си за киснене в "Калгон" и разни други препарати и пароструйка отвън?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на воден радиатор Фиат Браво ХГТ
Collapse
X
-
Резултати от теста: Покарах колата около блока, 1-ва, 2-ра, 1-ва, -2ра и загря до 3 чертички след средата. Слязох и опипах радиатора с ръка. Прикачвам снимка на радиатор (не е моят) и съм сложил кръгчета с обяснение.(http://prikachi.com/images/298/6384298v.jpg)Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
-
С препарати има голяма вероятност да протече като лейка, имай го в предвид Пробвай с маркуча дали ще излезе нещо, ама по-скоро с паро/водоструйка."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
u_bo
нов воден радиатор ти е около 120 лв.свалянети и качването е за 2 часа от неопитен човек и за 45 минути от опитен сменяй радиатора ако искаш да караш кола без проблеми.
Коментар
-
За този от моргата ли говориш? В моргата в града ми си ги маркират нещата, ако не ти пасне или нещо е повредено им го връщаш, а те ти връщат парите. Не че нещо, но каквото съм взел от там, досега не ми правило проблем и винаги ако не е за моята кола или не пасва ми връщат парите.Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
HLX написа:Не бързай да взимаш нов (втора ръка) радиатор. Ако не помогне промивката, вземи нова капачка за разширителния съд. Аз имах подобен проблем и след като смених капачка...Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
/ Колега, Бтв-то е интересна телевизия, но за две поредни мнения през 3 минути може да използваш "Редактирай", а не да пускаш ново за всяко нещо, което се сетиш да ни кажеш. Често го правиш и в другите си теми, а така темата набъбва излишно. Освен ако няма конкретна причина да са отделни, като например прикачване на снимки с обяснения или нещо друго такова, или пък е минало повече време между двете. Събирам ги в едно. А също и като триеш от цитираните - гледай какво триеш, защото виж какво се е получило: цитираш нещо, то свършва някъде, започва твоето мнение без да свършва цитатът... оправям и това.янко написа:Май си и за термостат
Коментар
-
ogi28b написа:/ Колега, Бтв-то е интересна телевизия, но за две поредни мнения през 3 минути може да използваш "Редактирай", а не да пускаш ново за всяко нещо, което се сетиш да ни кажеш. Често го правиш и в другите си теми, а така темата набъбва излишно. Освен ако няма конкретна причина да са отделни, като например прикачване на снимки с обяснения или нещо друго такова, или пък е минало повече време между двете. Събирам ги в едно. А също и като триеш от цитираните - гледай какво триеш, защото виж какво се е получило: цитираш нещо, то свършва някъде, започва твоето мнение без да свършва цитатът... оправям и това.янко написа:Май си и за термостатFiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse
Коментар