Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat bravo HGT 154 перка на радиатора не върти

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat bravo HGT 154 перка на радиатора не върти

    Здравейте, перката на радиатора не върти.Видяха я двама "майстори". Първия си беше баш майстор. От 9 до 14 часа успя да намери само термодатчика, след като му казах къде е, той отвърна "а да, айде дай на контакт". Втория си разбираше човека, но нямаше време, а и си призна, че няма опит с този модел.Та въпроса ми е на Първа степен е изгоряло съпротивлението. Но не включва и на втора.От този датчик отива към компа и той праща сигнал на реле, което задейства перката, нали?Работи ли перката въобще, ако е изгоряло съпротивление на първа степен?Как да проверя дали проблема е в компа или в кабела от страната на компа и перката ?Релето работи. Датчика праща сигнал.Компа си взима температурата, но оттам НЕ задейства релето когато трябва.В момента карам без перка. Всъщност този проблем го забелязах на градско каране (София, Видин, Враца). На дълго стрелката седи на точно наполовина.На градско, ако е загряла повече, включвам перката накъсо или, ако излизам от града си се охлажда и стрелката заковава на половината?

    #2
    Това с два термодатчика ли е беше или с един двусекционен? Направи тест с ЕКУ скана за температурата на двигателя и срави показанието на таблото.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

    Коментар


      #3
      Поред на въпросите:Да.Да.При контакт трябва да има +12 на краче 85 на буксата на релетата за 1-ва и за 2-ра степен. 86 е маса, която се подава от компютъра. Невъзможно е там да има проблем. На краче 30 на буксата на релетата трябва да има +12, а 87 отива в точка за маса. Вероятно има прекъснал кабел някъде.

      Коментар


        #4
        А защо не погледнеш първо предпазителите които са горе на бутуша.

        Коментар

        Working...
        X