Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на охладителна течност - Stilo 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на охладителна течност - Stilo 1,6

Здравейте колеги, в съботата бях оставил колата в един сервиз за смяна на воден радиатор и антифриз, че изпускаше в долния десен край от уплътненията, при въздушния филтър и се налагаше да доливам от време на време. Обаче, след смяната на радиатора в сервиза, на другия ден още забелязах, че през нощта е текло под колата но тоя път не от радиатора - който е чисто нов. След като огледах добре, забелязах че самата водна помпа е суха но е мокро около уплътненията, но също така е текло и от нещо над нея, може би от гарнитурата на главата. Без разглобяване предполагам, че трудно ще се разбере от къде е точно но искам да питам какви са вариантите, над помпата дали има тапи на блока и възможно ли е да тече и от тях. Мисля че теча се стича някъде от при агренажа но не се вижда добре. Иначе не знам дали има някакво значение, но бяха налели чист концентрират на -80 но не вярвам от това да може да прегрее или да избие нещо веднага. В движение или на топъл двигател не си личи нищо, чак като изстине двигателя след 2-3 часа, започва да избива мокро около тръбата която влиза във водната помпа и някъде над водната помпа. Първата снимка е на тръбата която влиза в помпата а втората е зад двигателя над нея, между блока и агренажа. Снимано са след 2-3 часа престой.
    Прикачени файлове

Намерих снимка от гърба със същия двигател. Предполагам че тези двете кръгчета които съм маркирал са въпросните тапи на блока, но отзад се виждат само две, някой дали знае дали другите две се намират отстрани тоест при агренажа и при скоростната
    Прикачени файлове

Коментар

Working...
    X