Здравейте колеги, проблемът е следния: преди месец напълних климатика с фреон, предишния фреон издържа 3 години и тази година почти не духаше студено. След напълването всичко беше ОК. Не е било и горещо че да го включвам често. Да, обаче оня ден сядам в колата и включвам климатика и потеглям. Не духаше въобще студено, отдадох го на факта че е стояла на слънце, но дори и след 10 мин. духаше топло. Реших да го проверя по следния начин: като съм спрял и включа климатика оборотите ми леко се вдигаха. Тази промяна в оборотите вече я няма, тоест климатика ми свети че е включен но самият компресор въобще не включва очевидно и просто ми върти перката на парното Мерси предварително за помощта, вчрвам че все някой ще ми даде идея какъв е проблема :DЗабраавих да спомена каква е колата :D -пунто 1,2 16v 2000година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик-проблем
Collapse
X
-
Ми много проблеми могат да бъдат.Липса на фреонРелеМагнит на компресораПресотатФилтър дехидрататорДатчици за температура и високо наляганеПросто трябва да се прегледа и да се види от къде идва проблема. Всяко едно от тези неща би могло да е проблема.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
pplk написа:Почти съм готов да се обзаложа, че е изпуснал, което не е кой знае какъв проблем. Възможно е да е нещо по захранването или защитите, както каза колегата Банков.
Коментар
-
Преди да пуснеш тази тема, погледна ли темата, която беше най-нова в раздела? Съжалявам да ти го кажа, но си сипи една чаша вода, напълни я с лед, изчакай 10-на минути и я изпий наведнъж. След това отиди в сервиза за климатици и настоявай да ти го напълят и проверят за тяхна сметка, особено ако не са го проверили при предишното пълнене.
Коментар
-
ogi28b написа:Преди да пуснеш тази тема, погледна ли темата, която беше най-нова в раздела? Съжалявам да ти го кажа, но си сипи една чаша вода, напълни я с лед, изчакай 10-на минути и я изпий наведнъж. След това отиди в сервиза за климатици и настоявай да ти го напълят и проверят за тяхна сметка, особено ако не са го проверили при предишното пълнене.
Коментар
-
Чакай сега, колега lowry.Не се засягай, безсмислено е. Сам казваш:lowry написа:аз съм го напълнил преди месец, седмица след това бях пак в сервиза и казаха че няма теч...Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Щом си сигурен, че няма теч - извади релето за компресора и провери дали работи. Също така - без колата да е на контакт - при извадено реле - дай накъсо тея крачета от буксата му, в които влизат крачета 30 и 87 на релето. Трябва да чуеш силно щракане откъм компресора. Ако не го чуеш - проблемът е в силовата верига. Ако го чуеш и релето работи както трябва - остава да е някое от другите неща - теч, пресостат, запушен дехидратор или някой от темп. датчици. Ако не знаеш как да направиш това, което написах - ела на среща на форума. Все ще се намери някой да ти помогне.
Коментар
-
Абе без проверка на налягане и за течове няма да стане. Ако искаш пиши ми на лс да ти дам телефон на един младеж който е близо до теб и може да погледне, ще се чуете ще си поговорите и ще се разберете, ако ти допада като вариант разбирате се и така. Кофти е да се кара в жегата без климатик, а съм почти готов да се обзаложа че нямаш фреон в системата.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар