Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик вибрация Фиат Стило 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатик вибрация Фиат Стило 1.6

Здравейте колеги.Един въпрос към притежателите на Стило.Когато си включа климатика ми се появява осезаема вибрация в купето.Това нормално ли е при Стило?Питам понеже имам наблюдения само върху мойто.
    Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
    Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Ами ела на някоя среща. Ще видиш и други Стилота. Онзи ден си мерихме на кой колко му духаТ.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498И, НЕ, няма вибрации. Не се усеща. Оборотите помръдват и толкоз.
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Значи има някакъв проблем.Ако някой предполага от какво може да е ,да сподели.
      Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
      Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Tiok написа:
        Значи има някакъв проблем.Ако някой предполага от какво може да е ,да сподели.
        http://download.fiat-bg.org/Books/Stilo/Stilo_1_9_JTD_Changing_Gearbox_Mount.pdfчети и действай, ако още не си го направил опа то твойто било 1.6... не го чети тогава
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Re: Климатик вибрация Фиат Стило 1.6

Tiok написа:
          Здравейте колеги.Един въпрос към притежателите на Стило.Когато си включа климатика ми се появява осезаема вибрация в купето.Това нормално ли е при Стило?Питам понеже имам наблюдения само върху мойто.
          По принцип,ако имаш заминал тампон на двигател при включване на климатроника, той утихва и не тресе.Но при теб е обратно и може би шайба,ролка?
          Fiat Punto 1.1,55hp,1996г.
          Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
          ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
          ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
          ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.

Коментар

Вчера си правих експерименти значи тресенето се появява около 1000 оборота под и над тях го няма независимо от климатика.Просто когато е на свободна ,си държи 900 и като го включа вдига оборотите до около 1000 и почва да тресе.Когато съм подал газ 1500 примерно при включен и изключен няма тресене само лекичко помръдват оборотите и това е.Дали не е прословутият тампон?
            Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
            Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Tiok написа:
              Вчера си правих експерименти значи тресенето се появява около 1000 оборота под и над тях го няма независимо от климатика.Просто когато е на свободна ,си държи 900 и като го включа вдига оборотите до около 1000 и почва да тресе.Когато съм подал газ 1500 примерно при включен и изключен няма тресене само лекичко помръдват оборотите и това е.Дали не е прословутият тампон?
              Като нищо може да се окаже тампон.На мен ми предстои да сменя заден ляв.Намира се под акумулатора.С времето каучука става твърд и се получават такива мизерии.Не съм много компетентен но е вариант.При мен има претрисане и при ускорение след 80км.ч се усеща по силно,като след това спира на по висока скорост.Нямам крива джанта,гума или нещо нередно по окачванети,защото е проверено.Явно има усукване на двигателя заради заминал тампон.Нека някой даде други предположения Най добре в сервиз провери.
              Прикачени файлове
              Fiat Punto 1.1,55hp,1996г.
              Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
              ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
              ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
              ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.

Коментар

Тампонът е сменен вибрацията остава на 1000 оборота само.Някой идеи?Колата е обслужена преди 6000 км ролки ремъци всичко.Възможно ли е вибрацията да идва от меката връзка понеже мойта я няма и на нейно място има заварена тръба?
                Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Точно от там ти е вибрацията.
                  Обичам си работата.

Коментар

Tiok написа:
                    Възможно ли е вибрацията да идва от меката връзка понеже мойта я няма и на нейно място има заварена тръба?
                    Аз..., извинявам се, но за коя мека връзка говорите? Заменена с... тръба?

Коментар

За оградената в червено.Но днеска сложихме мека връзка и вибрацията остава.
                      Прикачени файлове
                      Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                      Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Днес поразгледах и десния тампон на двигателя.Този който се намира под разширителния съд. Според вас това разстояние на самия тампон нормално ли е? И забелязах че самата ос на тампона не седи в средата а е опряна по скоро на гумата която се намира под нея а на снимка на тампона от магазин ми се струва доста по-прибран и центриран.Ако може някой колега да погледне и да сподели мнение ще съм благодарен.
                        Прикачени файлове
                        Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                        Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

проблема е решен темата е за триене
                          Fiat Tipo 1.4ie 1993 EX
                          Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Като е решен, кажи как го реши!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Re: Климатик вибрация Фиат Стило 1.6

Tiok написа:
                              Tiok написа:
                              проблема е решен темата е за триене.
                              Как така за триене?Темата е полезна, ако кажеш как отстрани проблема.

Коментар

Working...
                              X