Здравейте!Колата ми (от подписа) загрява почти до червените чертички на показателя на температурата. Когато карам извънградско 90-100 км в продължение на 25 км. колата загрява 1-2 чертички над средата. Вляза ли в града и като спра на 2-3 светофара стрелката започва да се качва нагоре. Веднъж загря толкова, че изхвърли антифриза. Странното е, че докато карам, стрелката "играе", ту нагоре, ту надолу. Ако карам на нагорнище стрелката слиза надолу, ако слизам надолнище стрелката се качва нагоре. Сякаш антифриза се мести и не отчита правилно. Моля за помощ. Изчетох няколко теми и стигнах до няколко извода: Водна помпа, термостат, гарнитура или датчици.Благодаря за отделеното време.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво загрява
Collapse
X
-
Губенето на антифриз = влизане на въздух, както е казал колегатa replayko. Огледай много внимателно около централната конзола, в краката на шофьора и на пътника, мокета, пластмасите. Често протича радиаторът в купето и тече върху блока за възглавниците и го изгаря. Настрой се психологически за смяна на радиатор в купето.Местя темата.
Коментар
-
Ново развитие: Днес колата отново хвърли антифриза, след като карах известно време на 2-ра/3-та, защото ходихме на излет. Перката не се включи. Утре мисля да сваля радиатора и да видя за запушвания, също така да сваля перката и почистя всички букси и т.н. На какво може да се дължи това ?Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Централа на торбите е под парното между краката на шофьора и пътника. Свалят се корите. Също така трябва да имаш отвор за обезвъздушаване на маркуча, който влиза в парното(излиза от двигателя) и на радиатора също трябва да има пробка. Ако нямаш вдигаш предницата и наливаш вода колкото събере. Провери си степените на перката, на 1.6 има и реле и предпазител май. При твойто не знам как е. Ако не можеш да се справиш, закарай я някъде, че заради 10-15 лева ще прецакаш мотора.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар