Здравейте!От това, което четох тук и наличните проблеми, добих представа, че термостата ми е прецакан. Проблемите са: Карам 20 км. на 5-та с 90-100, стрелката на температурата е между 2-3 чертички под средата. Вляза ли в града, след тези 20 км., и като спра на 3-4 светофара, стрелката се качва на 4-5 чертички над средадата, ако карам още малко, стрелката стига до червения сектор (гледам да спра, преди да е стигнала 3-та, 4-та черта преди края), веднъж не успях да спра на време и колата изхвърли антифриза през капачката (Направо почна да кипи). Също така докато карам, виждам как стрелката ми слиза ту надолу, ту нагоре. Цената на термостата за моята кола е между 90-120 лв. Четох, че може да се замени с термостат от рено 5/19. Искам да попитам на колко градуса трябва да отваря термостата за моята кола (Bravo HGT, 2.0 20v 147 К.с.)? П.С. Следвайки този guide ( http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra.../Termostat.pdf ), си отговорих сам на въпроса. Видях номера на моя термостат, който е 46520785 ( http://www.axm-auto.com/index2.php?b...at=1&subcat=19 ). Потърсих в гугъл и намерих: http://www.autopartoo.com/oem/alfa-romeo/46520785.html . Отваря на 88 градуса. Човекът, написал guide-a пише, че от Рено 5 ще стане.П.С.2: Този термостат по същия начин ли да го сложа, както колегата го е сложил на JTD-to?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Развален термостат... Присаждане на такъв от рено 5/19
Collapse
X
-
Изобщо не го слагай ! Това е голяма глупост, ама как всички четат глупостите, а да се позамислят защо аджеба не са му сложили още в завода термостат от Рено !? Мноо са прости тия италЯнци, а ? :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Dido_Lyubenov написа:Изобщо не го слагай ! Това е голяма глупост, ама как всички четат глупостите, а да се позамислят защо аджеба не са му сложили още в завода термостат от Рено !? Мноо са прости тия италЯнци, а ? :D
Коментар
-
Ами незнам защо тия италианци не са сложили термостат от рено5,ама цяла зима изкарах с него и още карам така.нямам никакви проблеми с температурата.Защо да давам 40 лева за термостат като мога да мина и с 7 лева.Спестявам 33 лева който не са ми излишни с тези ниски заплати.Всеки според джоба колега
Коментар
-
anton4490 написа:Ами незнам защо тия италианци не са сложили термостат от рено5,ама цяла зима изкарах с него и още карам така.нямам никакви проблеми с температурата.Защо да давам 40 лева за термостат като мога да мина и с 7 лева.Спестявам 33 лева който не са ми излишни с тези ниски заплати.Всеки според джоба колегаFiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Гледах в интернет и питах в 1 магазин за авточасти в града ми. Искам също да попитам дали термостата ми е капсолован или не? Човекът от магазина за авточасти ми каза, че ако не е капсолован можел да се смени отвътре и всичко ми лягало на 20 лв.Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
durex_a написа:Dido_Lyubenov написа:Изобщо не го слагай ! Това е голяма глупост, ама как всички четат глупостите, а да се позамислят защо аджеба не са му сложили още в завода термостат от Рено !? Мноо са прости тия италЯнци, а ? :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Слагайте :D Аз ще го преместя от единия крачол в другия и изобщо не ми дреме. Проблеми нямам.Мнението ти е Спам!При следваща забележка, ще бъдеш официално предупреден!Модераторски екип на fiat-bg.orgОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: Развален термостат... Присаждане на такъв от рено 5/19
vladrak написа:Здравейте!От това, което четох тук и наличните проблеми, добих представа, че термостата ми е прецакан. Проблемите са: Карам 20 км. на 5-та с 90-100, стрелката на температурата е между 2-3 чертички под средата. Вляза ли в града, след тези 20 км., и като спра на 3-4 светофара, стрелката се качва на 4-5 чертички над средадата, ако карам още малко, стрелката стига до червения сектор (гледам да спра, преди да е стигнала 3-та, 4-та черта преди края), веднъж не успях да спра на време и колата изхвърли антифриза през капачката (Направо почна да кипи). Също така докато карам, виждам как стрелката ми слиза ту надолу, ту нагоре. Цената на термостата за моята кола е между 90-120 лв. Четох, че може да се замени с термостат от рено 5/19. Искам да попитам на колко градуса трябва да отваря термостата за моята кола (Bravo HGT, 2.0 20v 147 К.с.)?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар