Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси, относно смяната на воден радиатор на Мареа 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпроси, относно смяната на воден радиатор на Мареа 1.8

Здравейте колеги,предстои ми смяна на водния радиатор. Мареата ми е с климатик и съответно имам няколко въпроса:1. Необходимо ли е да се откача радиатора на климатика т.е. загуба на фреон ще има ли? 2. Има ли някаква особена специфика(врътка) при демонтажа на стария и монтажа на новия радиатор? Някакви тампони трябва ли да се подменят, ако старите са изгорели нещо и прочее?Иначе редът на демонтаж ми е ясен до някъде: 1. Източва се антифриза. 2. Махат се големите мъркучи към радиатора. 3. Сваля се вентилатора, като преди това се откачат всички кабели към него. 4. Демонтира се водния радиатор.
    Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Климатичния не се сваля, и ако си внимателен няма да изпусне фреона, съветвам те да провериш тампоните на лапите и гледай как стоят като сваляш че може и да ги обърнеш/възможно е като монтаж но се разбира чак като монитираш и последния. После да обезвъдушиш колата и внимавай с врътките за обезвъдушаване да не ги счупиш или да не загубиш о- пръстените/най добре нови/
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      Климатичния не се сваля, и ако си внимателен няма да изпусне фреона, съветвам те да провериш тампоните на лапите и гледай как стоят като сваляш че може и да ги обърнеш/възможно е като монтаж но се разбира чак като монитираш и последния. После да обезвъдушиш колата и внимавай с врътките за обезвъдушаване да не ги счупиш или да не загубиш о- пръстените/най добре нови/
      Добре, благодаря!

Коментар

Като свалях моя за промивка брах ядове с един болт долу в ляво.Наврян е на леля си в ухото и бая полежах до де го наместя.Държи водният за климатичният радиатор.Бях качвал снимки преди време,но за съжаление линковете са се затрили.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
          Като свалях моя за промивка брах ядове с един болт долу в ляво.Наврян е на леля си в ухото и бая полежах до де го наместя.Държи водният за климатичният радиатор.Бях качвал снимки преди време,но за съжаление линковете са се затрили.
          Какво значи долу в ляво? Като застанеш пред двигателя, къде се пада този болт и от къде се достъпва? Само това ли е захвата между двата радиатора? Има ли някакви други потенциални проблеми?

Коментар

Като застанеш срещу автомобила долу в ляво.Лягах и бърках под бронята с напипване и хода за развиване беше малък.Предполагам ,че с подходящи инструменти ще е по лесно.Утре ако не забравя ще снимам въпросният болт.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Като застанеш срещу автомобила долу в ляво.Лягах и бърках под бронята с напипване и хода за развиване беше малък.Предполагам ,че с подходящи инструменти ще е по лесно.Утре ако не забравя ще снимам въпросният болт.
              Пфф, значи ще има зор! Ще се радвам ако успееш да направиш снимка за да ме улесниш повече в ориентира. Благодаря предварително. Има ли нещо друго трики в ситуацията? Климатичния радиатор значи не го пипаш вобще по никакъв начин при демонтажа на водния, така ли?

Коментар

Пипаш го дотолкова, че да развиеш болтовете, които го държат за водния. Ако ти се търси - намери темата "Какво да направим преди лятото" в раздела "Консултации по общи въпроси". Прегледай я внимателно и може да намериш едни снимки, които съм качил на нашия сървър, а не на външни сървъри, за да се затрият след време и там може да видиш някои неща, които ще са ти от полза. И да ти кажа - първо откачи електрическата част и тогава източвай, а не обратно. Освен ако не си пречат де, ама много внимавай да не олееш вентилатора с антифриз.

Коментар

Както се вижда на снимките съм си спестил мъката по завиването на болата.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

хаха, ясно! :D

Коментар

Внимавай с тръбата на последната снимка в дясно от болта за който говорите, да не я изкъртиш при ваденето на радиатора, уплътнениеот и сигерно е поизгоряло вече.

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Внимавай с тръбата на последната снимка в дясно от болта за който говорите, да не я изкъртиш при ваденето на радиатора, уплътнениеот и сигерно е поизгоряло вече.
                        Добре, ще гледам по-внимателно. Би трябвало да няма запънки, при положение, че са развити всички болтове...

Коментар

Гледай да не я закачиш нещо че е алуминева и лесно се криви и се размества.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Гледай да не я закачиш нещо че е алуминева и лесно се криви и се размества.
                            Ясно, разбрах

Коментар

Working...
                            X