Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик Брава 1,2 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатик Брава 1,2 16V

Здравейте,имам въпрос относно климатика на колата.Не съм го зареждал от 4 г. и при опит сега да го пусна се чува леко съскане в купето и не чувам да се включва перката за охлаждане на двигателя.Преди като се пусне, веднага (или поне след около 15-20 сек.) се включваше перката.Казаха ме, че трябва да заредя климатика.Та исках да попитам дали трябва да го зареждам или е в друго причината.Иначе духа леко студено на тези градуси, които са в момента навън,И друго.Как мога да разбера, каква е причината да не ми работи 1 вата степен на перката за охлаждане.Незнам как да проверя.Благодаря Ви много предварително.
    Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas

Има прост начин да се разбере има ли достъчно фреон в един климатик. При въшна температура 20-25гр се пуска климатика да поработи 10ина мин. При това положение смукателната стръба на компресора (по-дебелата) трябва да стане студена (оросена). С други думи мокрите пари достигат до там. От жалузите трябва да излиза въздух 4-8гр. Ако тръбата е с нормална темп. фреоня е малко и следва да се долее.Това не означава обаче че всичко с климатичната инсталация е наред. Ако вентилатора не върти както трябва в жегите ще почне да изключва защитата по високо налягане.

Коментар

Working...
    X