Колеги, както някои от вас знаят, от скоро съм с Мареа 1.9 JTD.Прави ми впечатление, че не иска да духа топло при температура около 85 градуса (по снимката).Пипах маркучите, термостата си е наред. Кажете при вас кога започва да духа топло, че почвам да се съмнявам в запушено радиаторче.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога трябва да духа топло (снимка) 1.9 JTD
Collapse
X
-
В момента, в който стрелката се помръдне изобщо по уреда - вече е 50 градуса и въздухът, който излиза от духалката е осезаемо по-топъл от околния. Радиаторът едва ли е запушен, ако е така - ще загрява за 2-3 минути максимум с тенденция към по-сериозни проблеми. По-вероятно е клапата, която смесва топъл и студен въздух да е повредена и да е блокирала в една позиция, или ако не е блокирала - да се мести само на най-долните 3-4 позиции. Направи самодиагностика, ако има проблем - ще се види. Опитай също да завъртиш на MAX DEF и виж дали има промяна. През цялото време наблюдавай дисплея за надпис "Error Cli".Допълнение - когато стрелката е на средата, както е показано на снимката, тогава температурата на антифриза е между 80 и 100 градуса, но не знаеш дали е 82, 85 или 97. Когато падне под 80 - стрелката пада под средата. Когато се вдигне над 100 - стрелката се вдига над средата.
-
Самодиагностиката не показва грешки.Ще пробвам утре с дефроста как ще е.А вентилатора трябва ли да духа в режим HI/AUTO, когато колата е още студена, защото е малко неприятно?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
При мен, докато е студена дори и на HI/AUTO (възможно най-високата степен) не започва да духа веднага вентилатора. Затова писах, че в зависимост от външната температура се включва след определено време.veselin10 написа:Малко ОФФ ама понеже здраво се изложих в една друга тема относно светлините по таблото, искам да попитам това което свети на снимката в първия пост какво е?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар