Здравейте, имам Пунто края на 95-та година. За съжаление когато го купувах преди 3 години изобщо не мислех за климатик. Сага имам малко дете и много ми се ще да имам такава екстра. Технически съм доста неграмотен относно автомобилите. Та въпроса ми е мога ли да сложа климатик на това Пунто, колко би могло да струва приблизително и какви части трябва да търся? Благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да сложа климатик на Punto 95-та година?
Collapse
X
-
С кой мотор е колата?По принцип е възможно да се сложи климатик. Основните часто, които ще ти трябват са преден радиатор, вътрешен радиатор, компресор, стоиката за компресора, шаибата на коляновия вал, понеже има допълнителен ремък за компресора и тръбите с двата датчика. Общо частите и труда ще са ти минимум 700 лева. Имаи предвид, че за да се сложи климатик се сваля цялото табло на земята.П.С. зависи с коя кутия си, може да се наложи да се смени и кутията в която седят радиаторчетата на парното и климатика. Ако е моя колата бих я продал и бих си купил същата с климатик, като ще дам пак около 700-800 лева за това.
-
кола
1.2 е сигурно. Около 500 лв с работа /която е доста/ и части .Ела ще ти дам мойте части 200лв и си готов .Ако имаш гараж и разбираш става .Трябва да извадиш таблото да сложиш едното радяторче вътре .Ето това то е за парното другото до него е за климатика .http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13483Друга кола.
Коментар
-
Re: кола
И доста още магарии и преправяне на инсталацията има тема в форума от колега с ТD Punto виж снимал е как го е правил , но филма е голям . И не си струва много.ОТделно че май и има доработка върху компа да държи високи обороти когато е включен климатика за да не гасне на празен ход . И защити против работа без фреон ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар