Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат-Фиат Типо 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат-Фиат Типо 1.6

Здравейте колеги.Има ли някои от вас под ръка термостат за Фиат Типо 1.6 1994г. , ако имате може ли да ми измерите двата извода от парното и към радиатора с какъв външен диаметър са.Имам проблем със загряването сменил съм всичко и пак грее и искам като се поодтопли да махна термостата и да сложа снадка да видя какав ще е ефекта, ако има такъв. мерси предварително.
    Прикачени файлове

Самия термостат като елемент няма как да го махнеш,но можеш да му извадиш самата вътрешност като го свалиш.Каква ти е идеята и какво точно прави колата?
    Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Ами колата загрява при сменено всичко по охл. система карам я със ключ за принудително включване на перката, но не е удобно постоянно да гледам температури и т.н. Искам да махна термостата и на негово място ще поставя втулка с различни Ф-та от двете страни за маркучите.Искам да видя как ще се даржи при махнат термостат че ми побеляха косите всичко ново и пак дига температура.

Коментар

.

Защо ми се струва че дъвчеме една твоя стара тема/ http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...854&highlight= /Отиваш в първия магазин на Фиат и искаш термостат от Пунто турбо.На външен вид е същия като края му които е към радиатора е малко по-къс и по-тесен,но това не е проблем.Купуваш си една ролка тефлон и го навиваш малко да е по-плътен и за по-сигурно сложи две скоби,след това в първия магазин ВАЗ и Лада и си взимаш един датчик за перката 87-82гр.Слагаш ги и ако колата ти премине над 90-95гр. проблема най-вероятно ти е с самия уред на таблото
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Колега защо пък от пунто каква е ползата нали е сложен типовски термостат.Не е проблема в уреда на таблото защото като тръгне да повишава температурата се усеща и по вървенвто на автомобила,а темата извинявай че я дъвча но съм се хванал за главата вече.

Коментар

На 82гр. е
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Хей колега мерси за съвета но дали термостата ще отвори при 82 или при 87 както е "оригиналния" тя и в двата случая си дига градусите над нормалните работни виж датчика ще го сменя с ладов но термостата не виждам смисъл.

Коментар

Хей колеги никои ли няма стар термостат под ръка да ми каже двете Ф-та.

Коментар

Working...
                X