Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

климатика на браво се включва сам

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

климатика на браво се включва сам

здравейте колеги колицата ми е браво 1.6 16v 97г. преди известно време имах проблеми с токовете някой ги отстраних други останаха но от 2-3 дни климатика започна да се пуска сам без да натискам копчето.Един от старите прблеми,който не съм отстранил беше,че лампата на копчето за климатика свети постоянно независимо дали е пуснат или не.Нормално ли е като включа климатика вентилатора на парното сам да тръгва на първа степен независимо,че копчето е на положение"0"Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!

Re: климатика на браво се включва сам

geni81 написа:
    здравейте колеги колицата ми е браво 1.6 16v 97г. преди известно време имах проблеми с токовете някой ги отстраних други останаха но от 2-3 дни климатика започна да се пуска сам без да натискам копчето.Един от старите прблеми,който не съм отстранил беше,че лампата на копчето за климатика свети постоянно независимо дали е пуснат или не.Нормално ли е като включа климатика вентилатора на парното сам да тръгва на първа степен независимо,че копчето е на положение"0"Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!
    Нека предположа, че бутона/релето му е залепнало на включено...и сега като се е понапекла колата над 10-11С той се включва и не можеш да го спреш...отново трябва да си прегледаш токовете
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
      geni81 написа:
      Нека предположа, че бутона/релето му е залепнало на включено...и сега като се е понапекла колата над 10-11С той се включва и не можеш да го спреш...отново трябва да си прегледаш токовете
      мерси за бързия отговор!къде се намира бутона/релето и може ли да се ремонтира или да се смени?някаква идея какво по-точно да прегледам на токовете и нормално ли е като включа климатика вентилатора на парното сам да тръгва на първа степен независимо,че копчето е на положение"0"

Коментар

geni81 написа:
        kiselo написа:
        geni81 написа:
        мерси за бързия отговор!къде се намира бутона/релето и може ли да се ремонтира или да се смени?някаква идея какво по-точно да прегледам на токовете и нормално ли е като включа климатика вентилатора на парното сам да тръгва на първа степен независимо,че копчето е на положение"0"
        При включен климатик е задължително да работи вентилатора, за това не можеш да го спреш дори на позиция 0. Нормално е да се включва.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          geni81 написа:
          kiselo написа:
          geni81 написа:
          При включен климатик е задължително да работи вентилатора, за това не можеш да го спреш дори на позиция 0. Нормално е да се включва.
          значи това е нормално,ок и мерси но защо климатика започна да се пуска сам без да натискам копчето и лампата на копчето за климатика свети постоянно независимо дали е пуснат или не.

Коментар

Може би проблема ти е в копчето. Пробвай да го откачиш и да видиш дали работи сам. Нормално е вентилатора да се включва когато е на 0 и климатика е включен,това е за да не замръзва . Иначе в кръга на шегата, ако успееш да я научиш(колата) и сама да върви ще е супер

Коментар

geni81 написа:
              значи това е нормално,ок и мерси но защо климатика започна да се пуска сам без да натискам копчето и лампата на копчето за климатика свети постоянно независимо дали е пуснат или не.
              Моля, не се цитирайте непрекъснато!Я обясни пак: (1) когато в колата всичко е изгасено - светлини, радио, мигачи, чистачки, фарове за мъгли, абе всичко да е на нула, подаваш контакт и копчето за включване на компресора светва, без нищо друго в колата да светва или да си променя състоянието, така ли? Остава светнало, дори и като го натиснеш няколко пъти? Или (2) - копчето не свети, но по време на движение, без никаква причина - светва самО, а перката започва да духа и от духалките излиза студен въздух, като от климатик, а не този с околната температура?

Коментар

Я си провери врътката да не е на положение MAX DEFROST.Подробности в тази тема-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=230724#230724Накратко служи за размразяване на стъклата и обиране на влагата от тях.Компресора на климатика се включва независимо на коя степен са духалките.Включва се също подгрева на огледалата и задното стъкло.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Днес свалих копчето за климатика но прблема си остана(климатика се включва сам).Когато колата е на контакт а всичко друго е изключено копчето за климатика си свети независимо колко пъти го натискам и климатика си се включва и изключва сам.Нямам положение MAX DEFROST имам само едно копче за климата.Днес проблемите станаха по-сериозни уредите за температурата и за горивото отказаха и ми светна лампа за AIR BAG а колата няма AIR BAG и вече сам в шах.ако някой знае читав техник в софия да дава кординати,че направо се побърквам.

Коментар

Панела като този ли ти е?
                    Прикачени файлове
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

97-ма е колата, те са с конв. климатик. А и колегата вече отбеляза, че няма MAX DEF. Колега, ела утре на срещата на форума да го видим това толкова специално Браво със собствено мнение.

Коментар

Панела ми не е такъв.На срещата няма да мога да дойда,че съм на бачкане ако обсъдите нещо по моят проблем ще съм много благодарен или кординати на добър техник

Коментар

Няма да обсъдим нищо по твоя проблем. Обсъждаме го тук. На живо - само решаваме проблеми, ако можем, не ги обсъждаме

Коментар

Дано за следващата среща не съм на работа

Коментар

Я така докато чакаш и няма какво да правиш - отвори кутийката пред акумулатора (ключ 10 мм) и с дръжката на някоя по-тежка отвертка удари по релетата веднъж-два-три-десет пъти. Не много силно де, да не почнеш да ги блъскаш, да изкъртиш нещо. Ако имаш мултицет или ом-метър, извади всички релета едно по едно от местата им, погледни числата, написани до крачетата им и измери дали на някое реле има съпротивление 0 между крачета 30 и 87. (87 е различно от 87А Между 30 и 87А задължително трябва да е 0 ). След теста - връщаш на място. Нито едно реле не трябва да показва 0 при този тест. Всички трябва да покзват безкрайно голямо съпротивление (ако си с електронен уред - изписва се "1" в левия край на екрана. След интервенцията - провери дали случайно не са се оправили нещата, поне с климатика и копчето му.

Коментар

Working...
                              X