Колеги, какво се случва,когато радиатора на колата е спукан,но не тече? Какви са признаците? Какво се случва,ако капачката на радиатора (разшерителния съд) не уплатнява добре?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спукан радиатор може би.
Collapse
X
-
Течността ще заври из системата и ще започне да изкарва изпарения от отвореното място. Може ли да опишеш по-точно как може системата да е спукана, но да не тече? Все пак е под налягане 0.6-0.7 а може и повече бара. По-добре кажи какъв точно е проблемът, от който се оплакваш? Маркучите, които влизат в радиатора - еднакво твърди ли са като е студена колата и като е напълно загряла и се включи перката?
-
Проблемът е следният:Зимно време, когато е студено, се вижда много леко пара в десният край на радиатора. Теч няма, в смиъсл не сълзи. Не мога да кажа,че имам сериозна загуба на антифриз (не се е налагало да доливам) за сега. Проблемът е,че може би в системата нямам достатъчно налягане, което води до покачване на температурата над чертата на скалата при градско каране. При шофиране извънградско със скорост около 90, стрелката е малко под нормалното и положение, докато при скорост 120-130 се покачва една идея над нормалната позиция, която при мен е около 1мм под делението на скалата. Въпросът е дали проблемът е в радиатора? Притеснява ме,че зимно време колата загрява,а какво ще се случи,като се стопли....Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Кой точно двигател има в колата, която е с евентуалния проблем? В зависимост от двигателя, е нормално стрелката да ходи малко нагоре и надолу, а не да стои на средата точно, без да мърда. От това следва, че при градско каране е нормално винаги да е по-нагоре, а при определени условия извънградско - може да е по-надолу, а може и по-нагоре. Има ли кора под двигателя? Ако я оставиш да си загрява на място, без да я караш, но да е изсъхнало всичко - пак ли започва да излиза тая пара? Имам предвид - може да е изпарение от вода, която се е разплискала, като си минал през някоя локва.
Коментар
-
Двигателя е 1,6 90к.с. Мисля,че радиатора е като от 1,4,защото колата е без климатик и няма разширителен съд. Определено това поведение на стрелката не е нормално или поне не е такова,каквото е било преди. Със сигурност изпарението не е заради попаднала вода по радиатора.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар