Здравейте! Днес както си карах ми стана топло и преместих врътката на климатика от позиция НI на LO и на дисплея изписа грешка климатик.Въздухът влизащ в купето остана горещ.Пробвах и другата врътка за степените на вентилатора,всички работят с изключение на позиция "AUTO".Загасих колата и пробвах пак врътката с градусите,не се чува шум за промяна на положението на клапа за топъл-студен въздух.След всяко палене "AUTO" стартира и след известно време спира и пак изписва грешка климатик.Прочетох тук във форума и направих тест,който показа грешка климатик 65.От прочетеното разбирам,че става въпрос за клапата за топъл-студен въздух или нейното моторче.Къде се намира тази клапа,моторчето и ,и как да стигна до тях?Подлежат ли на ремонт и въобще те ли са проблема? Колата е Fiat Brava 105 jtd.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка климатик - постоянно горещ въздух - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Проблемът е решен. По напътствия на един колега за местонахождението на моторчето,стигнах до него.Намира се зад централната конзола в ляво.Над педалите при мен има една кора,която се държи на едно копче.След нейното сваляне и лягане до педалите се вижда моторчето,държат го три винта.Откачих му буксата,развих винтовете и го свалих.Моторчето е Бош,произведено в Малайзия.След подаване на напрежение от буксата му ,не работеше.Разглобих го,като очаквах да има изронени зъбни колела или да е изгоряло.Състоянието му вътре изглеждаше перфектно,здрави зъбни колела и видимо свежа смазка.Реших да му подам захранване при разглобено положение и моторчето проработи,но на моменти спираше.Напръсках буксата с контактен спрей и започна да работи без проблеми.Зацепих го с клапата,тествах климатика и вече няма изписване на грешка.Не знам дали поради лош контакт или беше блокирало някое зъбно колело и след пренареждането му се оправи.Ако е в помощ на някой колега,ще се радвам!
-
Защо всички във форума не са като теб ? Колегата може да е за пример на доста хора тук. Само 2 мнения и създава респект за това, че се потруди да обясни подробно проблема и неговото решение.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар