Здравейте колеги. От няколко дни съм забелязал, че парното духа по странен начин по средата. От едната дюза духа топъл въздух, а от другата студен, при условие, че парното е пуснато до край на топло. като сваля пластмасата с дюзите и пусна парното ясно се усеща как от лявата страна на въздуховода духа студено, а от дясната - горещ въздух. Това не е постоянно, не го прави и през определен период от време. Напълно произволно е. Като форсирам малко мотора започва да духа само топло, но спра ли проблема се връща. Някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Парното духа едновременно топло и студено
Collapse
X
-
Re: Парното духа едновременно топло и студено
Стрелок написа:Здравейте колеги. От няколко дни съм забелязал, че парното духа по странен начин по средата. От едната дюза духа топъл въздух, а от другата студен, при условие, че парното е пуснато до край на топло. като сваля пластмасата с дюзите и пусна парното ясно се усеща как от лявата страна на въздуховода духа студено, а от дясната - горещ въздух. Това не е постоянно, не го прави и през определен период от време. Напълно произволно е. Като форсирам малко мотора започва да духа само топло, но спра ли проблема се връща. Някакви идеи?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Re: Парното духа едновременно топло и студено
kiselo написа:За палиото ли става дума или?Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
Предварително се извиявам, че пиша в темата на колегата, но имам същия проблем.няма от месец съм горд собственик на Стило 1,6 16V, бензин и вече и газ.Та тази сутрин от мойта страна парното си духаше нормално топло, а от дясната страна на пътника(в случая мойта съпруга), от всички отвори(към стъклото, директно напред, към краката и към стр. стъкло) духаше абсолютен студ.Колата е с двузонов климатроник. Беше на АУТО, МОНО и на 30 градуса.Съпругата ме заплаши, че утре ще си вземе одеяло да си увива краката... Срам, мани, мани.Та, къде да разглобявам, да проверявам?Има една тема "да опознаем Стило но е от 160 страници, аз стегнах до 60-та. Там четох нещо за 4 моторчета, който движат клапи и управляват въздуха.Моля Ви за съвет.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Еми там някъде е, от двете страни на конзолата с въздушните канали има по една клапа, която смесва външния въздух, който първо минава през изпарителя на климатика и там се охлажда през лятото, ако има нужда, та тоз юи студен въздух чрез тази клапа се насочва в по-голяма или по-малка степен към отоплителния радиатор, след което излиза към купето. Когато тази клапа се повреди по някакъв начин - тя остава в едно положение и в твоя случай е останала затворена към отоплението, затова духа само студеното. Разгледай темата за климатика на Браво/а/Мареа, там има една картинка - страничен изглед, за да добиеш представа. Някой колега, който е разглобявал, може би ще помогне повече със снимки и напътствия за разглабянето, но най-вероятната причина за проблема е тази - клапата е повредена или е блокирала само на "студено".Временно решение е да натъпчеш някакви парцали и да ограничиш отворите, през които духа студено. Но внимавай да не са такива, които се късат лесно, да не влязат навътре.Ето тук има нещо като съдържание на онази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51880 - виж дали нещо ще ти свърши работа. В раздела ЧЗВ има и други теми за Стило, не знам дали нещо ще свърши работа, но ги прегледай.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар