Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парното не работи Tipo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парното не работи Tipo

Здравейте колеги, отскоро съм собственик на Fiat Tipo 1.6 i.e 94година има си и газ.Проблема е че няма никакво парно, клапите си работят топло/студено но като пусна парното на която и да е степен не тръгва изобщо. Мислех си да не би да е изгорял вентилатора, но уви не е той, дадох му ток направо от акумулатора + и - и си работи перфектно.Разглобих и механизма който управлява степените на парното, отворих го, почистих го(беше малко почерняло) но пак никакъв ефект. Даже отидах в една морга и ми намериха същото, закачих го само да пробвам но пак не тръгна тва парно. И искам само да вметна че колата е с климатик ако това има значение.Вече не знам къде да търся проблема... помагайте че зимата без парно на тоя студ не се издържа а и най-лошото е че стъклата се запотяват и трябва постоянно да ги чистя с парцал.Благодаря предварително

Понякога горят резисторите на вентилатора и тогава вентилатора работи само на 4та степен. Та въпроса е провал ли си го на 4та ?
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
      Понякога горят резисторите на вентилатора и тогава вентилатора работи само на 4та степен. Та въпроса е провал ли си го на 4та ?
      Пробвал съм на всички степени, не иска и не иска да тръгне... Проверъл съм и бушона, здрав е мисля че беше 20 A

Коментар

В такъв случай освен да провериш инсталацията друго не остава.Това е при положение че си абсолютно сигурен че в моргата са ти дали здраво "копче".
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Той момчето ми каза че не е гаранция че ще си работи, но ходих в 3 магазина за авточасти да питам дали имат ново и ми казват че няма и да си търся по моргите...

Коментар

Изкарай копчето за парното и провери с милтицет дали имаш +12 волта на кабела който захранва копчето, при мен се получи същата работа и не ми идващ +12, и понеже не ми се разглобяваше цялото табло за да проследя кабела и връзките му си му пуснах друг кабел през един 20 амперов предпазител и работата тръгна.

Коментар

xctr написа:
              Знаеш ли къде се намират тия резистори и дали се сменят, че и моя вентилатор работи само на 4та степен?

Коментар

Jelezniq написа:
                xctr написа:
                Знаеш ли къде се намират тия резистори и дали се сменят, че и моя вентилатор работи само на 4та степен?
                Да колега, резисторите се намират точно отстрани на вентилатора, като го свалиш ще ги видиш те са на едно зелено тяло(поне моето е зелено) и се държи на 2 винтчета
                Изкарай копчето за парното и провери с милтицет дали имаш +12 волта на кабела който захранва копчето, при мен се получи същата работа и не ми идващ +12, и понеже не ми се разглобяваше цялото табло за да проследя кабела и връзките му си му пуснах друг кабел през един 20 амперов предпазител и работата тръгна.
                Проверявахме с баща ми самоче със пробна лампа, и само на един от кабелите на едната букса(тази която е с повечето кабели) светна лампата, на другата букса изобщо не светна никъде..Можеш ли да ми кажеш на кой кабел точно трябва да пусна захранване копчето (буксата)

Коментар

Да не пускам и аз нова тема, но имам същия проблем с вентилатора на парното. Не работи на нито една степен и нямам 12V на ключа. Предпазителя е здрав. От време на време се включва, затова си мисля че има лоша връзка някъде. Не ми се ще да пускам допълнителни кабели оттук оттам, тъй като ще натоваря друга верига. Предпочитам да го направя ама в тоя студ не става без парно.
                  Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                  ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

колега провери буксата на копчето за степените може да се е извадило

Коментар

Да при мен се случи наскоро да нагоре буксата и бях набедил отново резистора, защотото пак работеше само на 4та. В крайна сметка се оказа че е нагоряла буксата към резистора. Коя степен ще изчезне зависи от това кой кабел ще изгори.

Коментар

Working...
                      X