Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко особен проблем с потенето на стъклата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко особен проблем с потенето на стъклата

След като изчетох темите за потене на стъклата не можах да намеря нужния ми отговор.Гледах радиатора на парното не тече, всичко около него е сухо, не губи антифриз, влагата по стъклата не е мазна, поленовия филтър е чист (като е нов разлика няма), изчистих боклука в утайника, клапата за външен/вътрешен въздух съм я отворил, отзад клапата в багажника няма нищо което да и пречи да изпуска въздуха ( лятото махнах бронята и при затваряне на вратата гумените мембрани мърдаха). Вече се виждам в чудо, понеже веднъж се поти, два пъти е напълно сухо. Какво да направя за да спре това нещо?Благодаря ви предварително!
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Да не е различна колата от тази в подписа...примерно бензинка с газова уредба?Ако си направил наистина всички тези неща няма логика да ти се изпотяват стъклата при пуснато парно...Освен ако моторчето на клапата да сработва на моменти и да затваря и после да отваря....
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колата е тази от подписа. Не съм се замислил за това с моторчето. Но нали то се активира при натискане на копчето за вътрешен въздух? А аз не го включвам. Понеже клапата е свободно висяща, с какво мога да я застопоря стабилно, без да има опасност за перката, за да вида дали не се затваря по време на движение?
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Аз я откачих от единия и край, пробих гумата и в единия ъгъл с тел и я вързах постоянно отворена
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря колеги! Ще пробвам това та да видим какво ще стане и ще пиша какъв е резултата.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Проблемът ти 100% е заради висящата клапа. Като виси - отворът към купето е отворен и понеже няма никакво съпротивление, а откъм филтъра има заради самия него - въртиш само въздуха в купето. Застопори я. Например с парче клон/летвичка. Така застопорявах една клапа на форумска среща и взе, че стана добре.

Коментар

Аз имам същия проблем със Стилото. Смених филтъра и разлика почти няма. Потят се тея стъкла и тва е. Да не би да е блокирала клапата затворена?

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                Аз имам същия проблем със Стилото. Смених филтъра и разлика почти няма. Потят се тея стъкла и тва е. Да не би да е блокирала клапата затворена?
                На стилото ясно се чува моторчето на клапата като натиснеш бутона. Дай колата на контакт вътре да е тихо и пробвай. Ако не работи...лошо...на ужасно недостъпно място е....може да се види дали поне моторчето движи...ако искаш по натам пиши на ЛС ще ти кажа къде да погледнеш. Поне от скоро станах спец по климатроници на стило
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

То пък на Бравото е на едно достъпно място, по лесно и бързо е да смениш съединител отколкото да направиш клапата. Още една причина да ви се потят стъклата е ако примерно пушите в колата, дима създава много тънак и мазен слой по стъклото, вижда се че го има след почистване то му със препарат и мека хартия.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

В колата не се пуши. След като махнах филтъра, видях че клапата се затваря от затварянето на вратите, защото отдавна съм я счупил. Послушах ogi28b и сложих една пръчка да притиска клапата и за сега изпотяване няма.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

И ако клапата е наред и радиаторчето не тече и т.н.....то уплътни със тънка ивица силикон фугата между спредното стъкло и кората на чистачките.Повечето автомобили имат гумено уплатнение а моят фиат нямаше.Когато карах Мареа-това реши проблема.
                      1234567890

Коментар

Ами колега,просто не знам какво да кажа по този въпрос...От доста време карама само Фиати,но никога не ми е идвало това до главата...Аз обаче имам друг проблем с потенето на задното стъкло...Не ми работи нагревателя,още от таблото няма вклъчване,а иначе сработва,аз го чувам ясно..Проверих за изгорели предпазители-всичко е наред!!!Проверих и зачистих контактите на багажника-не е това!!!Не знам как да замеря реотана?Има ли някой,който може да ми каже!Гледам,отзад кабелът му минава някъде отгоре и не знам и как да го разкача...Благодаря предварително за съвети по темата!!!Успешна вечер на всички тук..
                        Благодаря много предварително за всички изказани мнения,съвети,препоръки и т.н.!!!!

Коментар

Виж тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=81740След като я прочетеш, ще знаеш как да провериш нагревателя.

Коментар

Проблема е решен по съвета на ogi28b. Колега проблема мисля че беше в конзолата в която е копчето нещо нагаряше ама не знам точно какво беше. Ето ти една тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E5%EBАко не ти помогне това, пусни нова тема, че да може да ти помогнат тези които разбират. И най - важното напиши каква е колата.Едит - докато го написах вече са ти помогнали. Успех!
                            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                            X