Да ви подсетя,че стария термос трябва да е запецнал в отворено положение,най добре е да се изтърбуши.На Дедрата явно вършеше някаква работа стария и след като сложих на Реното след 20км се пръсна мъркуча,добре че беше близо до вкъщи.Иначе си върши работа изпробвано от мен на три ЖТД-та.
По-скоро на маркуча му е дошло времето Най-добре е да се изтърбуши, но си е разправия.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Термостата трябва да влезе целия + 1 см навътре в тръбата, иначе както си казал, подпира в оригиналния.Да, няма вадене, но има и друг вариант, който подлежи и на смяна.
Пробвал ли си? По грешка първо го напъхах от грешната страна на маркуча и даже се учудих колко лесно го изкарах. Много по-лесно отколко се напъхва.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Аз съм пробвал да, декември месец, получи се една въздушна възглавница в системата когато сменях антифриза и радиатора и бях тръгнал да търся проблема по метода на изключването. Исках да проверя да не е блокирал затворен - няма вадене поне при мен, като вграден е, може да го изтръгна но вероятно ще скъсам маркуча. На 1.6 да не е по-широк маркуча ? Edit: Сега се сещам че точно когато слагах моя се прецака и на един колега с alfa 156 2.0 jts , та взехме и за него същия, но там не се наех да му го слагам, маркуча му беше по-тесен и от моя и не можеше така лесно да се извади, но отиде на майстор и му го сложиха, изобщо нз какво щяхме да правим ако не бяха измислили тея рена :D
Проверете цената на маркуча - спомена ми е, че излизаше около 30лв.Така, че в случай на проблем с маркуча, направо нов маркуч и термостат. И пак излиза мноооого по-евтино от оригиналния !
Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар