Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

присаждане на термостат от рено ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

viktorsterev написа:
    Колеги ,нещо не ми е много ясно и за това се обръщам към тези които са с термостати от Рено.Самия маркуч до колко ще е здрав,след като да приемем че външния му диаметър е около 33мм.,а диаметъра на термостата е 43мм и макуча доста се разтяга.Има ли варянт лятото в жегата да каже БАУ
    Да не си говорите за различни маркучи? Не ми се слиза до долу да меря маркуча на моята кола (респ. на колата на nikolce), но имам радиатор у дома и на този радиатор диаметърът е 35 мм. Ако на Типото е 33 външен, ми се струва, че е малко несъразмерно. Ако са различни маркучите, то на Бравото може да е влязъл като това в онова, ама на Типото ... ама не знам де, само предположение изказвам.

Коментар

ogi28b написа:
      viktorsterev написа:
      Колеги ,нещо не ми е много ясно и за това се обръщам към тези които са с термостати от Рено.Самия маркуч до колко ще е здрав,след като да приемем че външния му диаметър е около 33мм.,а диаметъра на термостата е 43мм и макуча доста се разтяга.Има ли варянт лятото в жегата да каже БАУ
      Да не си говорите за различни маркучи?...
      Извинявам се на колегата. Мислех че пише за вътрешен диаметър 33mm. В такъв случай едва ли ще стане, много ще се разтегне. Извинявам се още веднъж.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

.

При мен се получи ето така
        Прикачени файлове
        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Много виновен се чувствам в момента, много. Колега преди да тръгнеш да го слагаш, явно не си прочел писаното по-горе. Много е разтегнат този маркуч. Как ще го закачиш за термостата, отвора се е разширил. По-добре го махни.Ужасно съжалявам .
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
            Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Много виновен се чувствам в момента, много. Колега преди да тръгнеш да го слагаш, явно не си прочел писаното по-горе. Много е разтегнат този маркуч. Как ще го закачиш за термостата, отвора се е разширил. По-добре го махни.Ужасно съжалявам .
            Колега,не се извиняваи,има малко зрителна измама.Самия маркуч е малко по широк в началотоЕто така изглежда
            Прикачени файлове
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

viktorsterev написа:
              Самия маркуч е малко по широк в началото.
              Ясно. Явно след отвора се стеснява, или просто е разширен че е стоял там дълго време.Ами общо взето това е. Сложи една скоба и на маркуча, там където е термостата от рено. Пробвай, покарай, и го следи поне в началото да не направи някаква беля. И пиши като имаш резултат.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Маркуча е чисто нов.Сега остава да се престраша да го сложа.Само за инфо-термостата е Валер от Еврото и отваря на 90 и нещо гр.
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

viktorsterev написа:
                  Маркуча е чисто нов.Сега остава да се престраша да го сложа.Само за инфо-термостата е Валер от Еврото и отваря на 90 и нещо гр.
                  Еврото не предлага WAHLER-най-вероятно се бъркаш с VERNET!
                  LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                  LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                  LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                  Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                  Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа:
                    viktorsterev написа:
                    Еврото не предлага WAHLER-най-вероятно се бъркаш с VERNET!
                    Грешката е моя,сега съм взел Валер
                    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Сменял съм на няколко фиата термостатите,поради това че бяха дефектирали.Сменял съм на типо 1.4 и 1.6,на браво 1.4 и на брава 1.2.Всичките абсолютно бяха заседнали в някакво средно положение-нито отворен,нито затворен.Така че по мое мнение за да монтирате друг термостат след оригиналния,преди всичко трябва оригиналния да е заседнал в отворено положение.В противен случай няма да има добра циркулация.А аз заседнал напълно отворен не съм виждал при моите четири смени.Варил съм ги в тенджери на котлона и все си седят полуотворени. Така че,купете си един оригинален BEHR и спирате да мислите и да се притеснявате за това дали ще издържат съединенията,да се взирате постоянно в термометъра и т.н..Лично мнение.
                      Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

viktorsterev написа:
                        nikolce написа:
                        Колега,не се извиняваи,има малко зрителна измама.Самия маркуч е малко по широк в началотоЕто така изглежда
                        Много е разтегнат колега. И аз я правих тази процедура и след 2-3 месеца се пукна горния слой на маркуча. След което си купих оригинален термостат и нов маркуч. Евтиното излиза скъпо.
                        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                        Chevrolet Aveo

Коментар

Това се прави с парче по широк маркуч и снадки.Аз съм с опелски термостат на 92 гр в оригималния корпус (моя се развива ) и затапих малкия кръг.
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Термостат

Колеги иамм мареа 1.9 тд 100 коня . Имах проблеми с термостата не ми вартеше през малкия кръг и чух че се пресажда ли от рено . Извадих моя термостат след което върнах кутията и в маркуча сложих новия термостат от реното но не иска да отвори пробвах с 3 нови и трита не искат да отварят защо ?

Коментар

При ТД100 нещата не са толкова прости както при другите двигатели.Съветвам те да си сложиш оригинален,за да не прегрееш колата,става доста бързо и неочаквано.

Коментар

Re: Термостат

veskoo написа:
                                Колеги иамм мареа 1.9 тд 100 коня . Имах проблеми с термостата не ми вартеше през малкия кръг и чух че се пресажда ли от рено . Извадих моя термостат след което върнах кутията и в маркуча сложих новия термостат от реното но не иска да отвори пробвах с 3 нови и трита не искат да отварят защо ?
                                А сигурен ли си че го слагаш правилно.Ако го обърнеш наопаки няма да отвори никога
                                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Working...
                                X