Здравейте ,колата е Fiat bravo 1.6 1999г. с климатроник и ГИ предполагам има значение там имам странен проблем имам загуба на антифриз , колата няма видими течове никъде нито във колата под или около жабката до колкото разбрах там е радиатора на парното , нито под самата кола защото седи в гараж се вижда няма нищо под нея никъде видими следи около двигатели не се вижда да има някъде мокро , антифриза го смених преди около половин месец налях малко повечко от колкото трябва без да искам излезна над "max" на разширителния съд , сега е на "min" .Някои да е имал сходни проблеми , или идея къде да потърся евентуално за теча ?П.П. Колата си се изпотява вътре доволно , но мисля че това е нещо често срещано при тези коли , интересното е че след като на мазах стъклата с медицински спирт след време отново започна а преди е решавало проблема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загуба на Антифриз .....
Collapse
X
-
И при мен го има същъя проблем. Радиатора на парното сълзи и от там губи антифриз и се изпотява стъклото. Решението е смяна, тук във форума има над 20-тина колеги, които продават и втора употреба и нови.ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
ex. Marea Weekend HLX TD100
ex. Nissan Primastar 1,9 dci
Mercedes Vito W447
Skoda Rapid 1.2 110ps
-
Най-лесно се проверява като пипнеш мокетите под стелките или като махнеш пласмасата в от към пасажерското място долу в ляво , държат я две щипки като дюбели(натиска се централната част на вътре за да се извадят) и една рапидка, а иначе аз си я проверявам пак от същото място има една пластмаса която покрива тръбите и в която можеш да бръкнеш с малкия пръст.
Коментар
-
само да кажа, че нормално за тези коли изпотяване не е вярно. След като съм отстранявал и аз теч от радиарочето на парното, потене нямам повече от при всяка кола. а 2ра употреба радиаторче е глупаво, преди около 4 години ми струваше 35 лвLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега същия проблем го имам и аз, Фиат Браво 1.6 GT 99 с ГИ, не толкова изпотяване колко ми стават прозорците мазни от антифриза който се изпарява, трябва да проверим дали е от радиаторчето, аз мисля да пробвам с такава течна добавка която запушва течове в радиатора, би трябвало да свърши работата, макар че не ми се вярва много. Колеги вие какво мислите дали една такава добавка, забравих и името една в синя опаковка ще свърши работа?Fiat Bravo 1.6 GT
Stilo 1.9JTD - ex
Коментар
-
Проверка на теч в купето без пипане, разглобяване и т.н. хамалогии:1. намирате евтин парфюм;2. наливате го в разширителното казанче;3. Сядате в колата, запускате двигателя и започвате да дУшуте. Ако усетите натрапчивата миризма на парфюма, 99% радиаторчето в купето сълзи (или от тръбите към него). Останалия 1% е ако по не внимание сте си поляли ръкава и затова ви мирише в купето.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Проверка на теч в купето без пипане, разглобяване и т.н. хамалогии:1. намирате евтин парфюм;2. наливате го в разширителното казанче;3. Сядате в колата, запускате двигателя и започвате да дУшуте. Ако усетите натрапчивата миризма на парфюма, 99% радиаторчето в купето сълзи (или от тръбите към него). Останалия 1% е ако по не внимание сте си поляли ръкава и затова ви мирише в купето.ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
ex. Marea Weekend HLX TD100
ex. Nissan Primastar 1,9 dci
Mercedes Vito W447
Skoda Rapid 1.2 110ps
Коментар
-
Здравейте след като свалих жабката и пасажерската пласт маса в краката теча го намерих , но други ми направи впечатление имам някакъв компютър с букса пада се точно зад пепелника между двете , при мен буксата е извадена и изолирана . Въпроса ми е някои знае ли за какво е този компютър ? каква му е дейносттаНе би мирно стояло , не би чудо видяло .....
Коментар
-
East написа:Здравейте след като свалих жабката и пасажерската пласт маса в краката теча го намерих , но други ми направи впечатление имам някакъв компютър с букса пада се точно зад пепелника между двете , при мен буксата е извадена и изолирана . Въпроса ми е някои знае ли за какво е този компютър ? каква му е дейносттаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Още по лесно е с суха хартиена кърпичка забърсвате около радиатора и появят ли се сини мазни петна сте за ремонт.Иво, с одеколон тройной става ли?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар