Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на Антифриз .....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загуба на Антифриз .....

Здравейте ,колата е Fiat bravo 1.6 1999г. с климатроник и ГИ предполагам има значение там имам странен проблем имам загуба на антифриз , колата няма видими течове никъде нито във колата под или около жабката до колкото разбрах там е радиатора на парното , нито под самата кола защото седи в гараж се вижда няма нищо под нея никъде видими следи около двигатели не се вижда да има някъде мокро , антифриза го смених преди около половин месец налях малко повечко от колкото трябва без да искам излезна над "max" на разширителния съд , сега е на "min" .Някои да е имал сходни проблеми , или идея къде да потърся евентуално за теча ?П.П. Колата си се изпотява вътре доволно , но мисля че това е нещо често срещано при тези коли , интересното е че след като на мазах стъклата с медицински спирт след време отново започна а преди е решавало проблема
    Не би мирно стояло , не би чудо видяло .....

И при мен го има същъя проблем. Радиатора на парното сълзи и от там губи антифриз и се изпотява стъклото. Решението е смяна, тук във форума има над 20-тина колеги, които продават и втора употреба и нови.
    ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
    ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
    Mercedes Vito W447
    Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Радиатора на парното не се проверява под жабката, а като развиеш пластмасата вдясно от педала на газта и видиш какво е положението зад пепелника. Ако е мазно.. ясно..
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Най-лесно се проверява като пипнеш мокетите под стелките или като махнеш пласмасата в от към пасажерското място долу в ляво , държат я две щипки като дюбели(натиска се централната част на вътре за да се извадят) и една рапидка, а иначе аз си я проверявам пак от същото място има една пластмаса която покрива тръбите и в която можеш да бръкнеш с малкия пръст.

Коментар

само да кажа, че нормално за тези коли изпотяване не е вярно. След като съм отстранявал и аз теч от радиарочето на парното, потене нямам повече от при всяка кола. а 2ра употреба радиаторче е глупаво, преди около 4 години ми струваше 35 лв
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега същия проблем го имам и аз, Фиат Браво 1.6 GT 99 с ГИ, не толкова изпотяване колко ми стават прозорците мазни от антифриза който се изпарява, трябва да проверим дали е от радиаторчето, аз мисля да пробвам с такава течна добавка която запушва течове в радиатора, би трябвало да свърши работата, макар че не ми се вярва много. Колеги вие какво мислите дали една такава добавка, забравих и името една в синя опаковка ще свърши работа?
            Fiat Bravo 1.6 GT
            Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

Проверка на теч в купето без пипане, разглобяване и т.н. хамалогии:1. намирате евтин парфюм;2. наливате го в разширителното казанче;3. Сядате в колата, запускате двигателя и започвате да дУшуте. Ако усетите натрапчивата миризма на парфюма, 99% радиаторчето в купето сълзи (или от тръбите към него). Останалия 1% е ако по не внимание сте си поляли ръкава и затова ви мирише в купето.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                Проверка на теч в купето без пипане, разглобяване и т.н. хамалогии:1. намирате евтин парфюм;2. наливате го в разширителното казанче;3. Сядате в колата, запускате двигателя и започвате да дУшуте. Ако усетите натрапчивата миризма на парфюма, 99% радиаторчето в купето сълзи (или от тръбите към него). Останалия 1% е ако по не внимание сте си поляли ръкава и затова ви мирише в купето.
                За това никога нямаше да се сетя
                ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
                ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
                Mercedes Vito W447
                Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Здравейте след като свалих жабката и пасажерската пласт маса в краката теча го намерих , но други ми направи впечатление имам някакъв компютър с букса пада се точно зад пепелника между двете , при мен буксата е извадена и изолирана . Въпроса ми е някои знае ли за какво е този компютър ? каква му е дейността
                  Не би мирно стояло , не би чудо видяло .....

Коментар

East написа:
                    Здравейте след като свалих жабката и пасажерската пласт маса в краката теча го намерих , но други ми направи впечатление имам някакъв компютър с букса пада се точно зад пепелника между двете , при мен буксата е извадена и изолирана . Въпроса ми е някои знае ли за какво е този компютър ? каква му е дейността
                    На Airbag-a компа стои там по принцип...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колега East какво стана, оправи ли теча?
                      Fiat Bravo 1.6 GT
                      Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

Още по лесно е с суха хартиена кърпичка забърсвате около радиатора и появят ли се сини мазни петна сте за ремонт.Иво, с одеколон тройной става ли?
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                        X