Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за климатроника на Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BEKI написа:
    И към @emzo и към @kiselo :днес и на мен ми се наложи да сменя филтъра на купето ......... лесно го намерих в предвид инструкциите от Аутодата, но за да го извадя и сложа както трябва се наложи да сваля жабката.Какъв е вашия опит - според мен не е възможно да го сложиш правилно при наличие на жабка. Ако е за едното намачкване и натъпкване - да, може.Също така по каква логика дават този филтър да се сменя на 60 000км в ръководствата на Стилото. Аз знам, че се сменя на 1 година ?!?
    НЕ е нужно да се сваля жабката за да свалиш филтъра със сигурност...легни от долу и гледай...сравнително лесно се сменя...не е нужно и натъпкване...Пък и да му помогнеш малко с пръст е по добре от колкото да сваляш жабката повярвай ми...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

eh4ev07 написа:
      По логиката че колата ще се кара в нормална държава а не в пустиня или сметище в каквото се е превърнала нашата.... по същата причина колите идват с оригиналното окачване на по 150 -200 хил а тук го сменяме на 20-30 хил
      хареса ми сравнението имаш право !
      Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Колеги Здравейте! От Онзи ден и аз съм собственик на Фиат Стило Понеже не съм много наясно с форума и се извинявам ако задавам въпрос който можеби вече е повдигнат , но имам следното питане. Като пусна парното или климатроника както искате го разбирайте , нещо почва да цъка отзад се едно цъкат аварийките някой има ли представа от какво може да е това , благодаря ви предварително

Коментар

g3ncho написа:
          Колеги Здравейте! От Онзи ден и аз съм собственик на Фиат Стило Понеже не съм много наясно с форума и се извинявам ако задавам въпрос който можеби вече е повдигнат , но имам следното питане. Като пусна парното или климатроника както искате го разбирайте , нещо почва да цъка отзад се едно цъкат аварийките някой има ли представа от какво може да е това , благодаря ви предварително
          Още не съм на 100% лятото ако още я имам колата ще го разкостя до последно за да разбера...отзад има 3 релета...в студено време едно от тях отговаря за включването на допълнителния нагревател на въздуха...така и не пробвах със смяна на тези релета с нови защото са по 17лв и за проба само не ми се хвърляха пари, но предполагам, че с времето може и да не си изпълняват вече функциите както трябва и да включват и изключват постоянно...Понеже имаш колата от скоро надали ти е направило впечатление, че това го прави само зимата особено когато колата е студена...като сгрее и завърти антифриза този проблем го няма т.е. допълнителния нагревател Не работи и съответно не цъкат реленца... Та проблема е или в самите релета и са за смяна...или самия нагревател дава някакъв проблем (по-малко вероятно поне според мен, защото иначе щеше да запише някоя грешка, а такава няма)..

Коментар

А това отзад какво ще рече къде да ги търся тези релета.Направи ми впечатление че само като е студена колата го прави ... Благодаря за информацията колега

Коментар

g3ncho написа:
              А това отзад какво ще рече къде да ги търся тези релета.Направи ми впечатление че само като е студена колата го прави ... Благодаря за информацията колега
              Отзад ще рече...над мястото където стои въздушния филтър...над перката...двата са един до друг а третото реле беше по на вътре до колкото помня...само не знам дали може да се стигнат и без да е свалена жабката...не съм пробвал, а моята беше свалена като ги преглеждах...дори мисля, че някъде си записвах номерата им, но не мога да намеря къде...

Коментар

Добър вечер! Колеги, аз също минах на по-нова серия фиат, реших и се спрях на Фиат Стило. Колата я имам мецес и половина и вече имам 10 000км, стилото ми харесва много, но да не се задълбочавам. Питането ми е - машинките, който регулират потока на въздух и посоките еднакви ли са. На мен ме ми работи тази за предният прозорец, та искам да го остряна този пробле. Цената на нови такива машинки колко варира. Благодаря предварително.
                Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Rocco написа:
                  Добър вечер! Колеги, аз също минах на по-нова серия фиат, реших и се спрях на Фиат Стило. Колата я имам мецес и половина и вече имам 10 000км, стилото ми харесва много, но да не се задълбочавам. Питането ми е - машинките, който регулират потока на въздух и посоките еднакви ли са. На мен ме ми работи тази за предният прозорец, та искам да го остряна този пробле. Цената на нови такива машинки колко варира. Благодаря предварително.
                  Новите в аутоиталия са по около 150лв брой...търси по моргите кола след 2004г сваляй които ти трябват и правиш пазарлък...по около 15-20лв за брой мисля, че ще минеш...

Коментар

Working...
                  X