След разглабянето и обстойния преглед на климатроника (или по скоро около него) установих следните неща. Има две релета едно от които отговаря за това при наличието на ниска или висока температура да забранява или разрешава съответно включването на компресора. Другото отговаря за включването на перката която духа в купето след като автомобила е достигнал някаква температура. Та въпросите ми са следните:1. Има ли някой наблюдения и дали и при другите стилота да е така? При студен двигател перката която духа в купето не се включва дори и насила да увеличаваш степените. След като стопли малко чак тогава може вече да се регулира. Преди това духа на най-минималната степен като включва ел. нагревателите.2. Има ли някой идея от къде и от кой датчик взема данни за температурата на автомобила за да разреши включването на духалката вътре в колата. Изключвам данните които стигат до таблото, защото често ми се случва да е загряла колата доволно, а парното да не иска да се включи все едно е студена и работят ел нагревателите.3. От къде да намеря камък 5.5... ПС. Чувствам се като глупава ученичка. 2 пъти съм "сменял" филтъра на купето, като и двата пъти ми казаха, че бил вътре в салона над краката на пасажера...а там има....ВЪЗДУХ...Къде се пада филтъра? Също като на Браво/а под чистачката някъде?? Много тъпо ми стана като видях, че не е там и съм хвърлил поне едно 40лв за нищо...Ще помоля който с каквато информация може да съдейства, че колата в момента изглежда брутално, а ми се налага да я ползвам ежедневно и никак не е приятно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за климатроника на Стило
Collapse
X
-
Sev написа:филтъра за климатика е в краката на пасажераиначе на Бравото ми климатика е същиякогато е студен мотора степените се увеличават без проблемRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
не се изразих явно правилно :D виж там, където Емо е драснал стрелкататърсиш черен пластмасов капак ето при браво как е http://forum.fiat-bg.org/download.php?id=84378
Коментар
-
ogi28b написа:Аз имам 5.5. Всъщност би трябвало да го има във всеки комплект с що годе прилично качество. Моят дори не е професионален.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Някой може ли да подскаже как се свалят средните духалки...дърпах, бутах, пипах...нищо не издърпах, набутах и напипах...няма видимо винтове или каквото и да е...явно не пипам на правилното място или не смея да дръпна достатъчно силно...!? Идеи?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
emzo написа:http://www.fiatforum.com/stilo-guides/104549-how-get-rid-squeaking-centre-vents.htmlRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
ogi28b написа:Е що бързаш... да беше дошъл, цял комплект да си вземеш, щях да ти дам добра цена, разпродаваме в момента... И в "Ташев Галвинг" ли нямаше такава вложка? Ако там е нямало, значи наистина е сериозно с тоя размер. Там имат "от пиле мляко".Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар