Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за климатроника на Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki написа:
    ogi28b написа:
    Е що бързаш... да беше дошъл, цял комплект да си вземеш, щях да ти дам добра цена, разпродаваме в момента... И в "Ташев Галвинг" ли нямаше такава вложка? Ако там е нямало, значи наистина е сериозно с тоя размер. Там имат "от пиле мляко".
    Точно тая вложка я нямат в София (Наличност: 4 бр (София:0,Бургас:3,Ямбол:1)). Забелязал съм че от две-три години вече не са това, което бяха.Въпреки това в София има такава вложка - http://www.elkab-bg.com/page.php?n=149289&SiteID=674
    Вярвайте ми...звънях на 19 магазина...направих си труда да ги преброя...в повечето в сайтовете им пишеше, че има, но при запитване се оказваше, че няма...намерих само в кауфланд комплект гедоре но струваше доста и не ми се даваха толкова...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Заради такива моменти предпочитам да купя такъв комплект да си имам, дори и никога да не ми потрябва, отколкото да потрябва един-единствен път и да нямам. Няма значение, вече си решил проблема.

Коментар

След малко захващам моторчетата А между временно край на лепкавата мизерия която ми съсипа 2 чифта дънки...
        Прикачени файлове

Коментар

Лепкавата мизерия си я направих без да разглабям нищо, само че ми отне около 4 часа търкане с парцали и Меглио, и нови дънки после :D

Коментар

Finally....Най-накрая успешно демонтирах всичко що е моторче по климатроника с изключение на този който контролира дали да върти въздуха вътре или вън...Оказа се, че всички моторчета работят без проблемно, а това въпросното за смесителя от шофьорската страна просто е "зациклило". Свалих и "вентилатора" оказа се зверски мръсен особено около платката и го обсипах в общи линии с контактен спрей. Цялата система е направена доста елементарно основното което може да се счупи са самите моторчета...друго на практика няма никакво напрежение никъде за да се износи или счупи.
            Прикачени файлове

Коментар

и какво стана?пак германски чарк, проваля хубавата италианска машина :D
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                и какво стана?пак германски чарк, проваля хубавата италианска машина :D
                Yesss...Автомобила дори вече е сглобен и напудрен...духа топло като луд...смених и филтъра на купето и сега духа наистина осезаемо по-силно. Яд ме е само за 15лв бенз които изгорих онзи ден със смарта...10лв телефон...и 5лв куриер за един скапан камък 5,5мм...Отделно, че и като го погледнах стария филтър определено не е бил сменян преди 15000.км преди толкова я дадох в сервиз и като я вземах казаха, че са го сменили...тогава не усетих подобна разлика, а толкова силно не е духало никога преди и някак по-безшумно...т.е. 30-40лв в канала...

Коментар

Днес махнах един филтър на такова Стило.Преди махане на филтъра не се усещаше да духа нищо. Ама нищо! Слагаш врътката на максимална сила на вентилатора, разпределението само напред, в очите. Само една от духалките отворена и не се усеща нищо. :D А ти си се притеснил, че ти било по-слабо духането. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

kiselo написа:
                    стария филтър определено не е бил сменян преди 15000
                    Един съвет от мен, сменяй го напролет и наесен.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      kiselo написа:
                      стария филтър определено не е бил сменян преди 15000
                      Един съвет от мен, сменяй го напролет и наесен.
                      По принцип го сменям със смяна на маслото...то е горе долу на такъв диапазон да не кажа и по-често...предния път не го смених...но по предните два все ми казваха, че са го сменяли...явно не са...

Коментар

по тази причина си го сменяй вече сам :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И го сложи като хората, щото аз си мислех миналия път че съм го сложил ама...нъц, наобратно е бил. Скоро сменях филтъра пак, и тогава видях. Стария направо се беше разбридал.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                            И го сложи като хората, щото аз си мислех миналия път че съм го сложил ама...нъц, наобратно е бил. Скоро сменях филтъра пак, и тогава видях. Стария направо се беше разбридал.
                            Е аз като го правя го правя като хората. Естествено, че ще проверя за посоката в която трябва да го сложа Всичко е като по учебник

Коментар

Нъакои знае ли дали стилото има резистор на жентилатора на парното както е при пунто и т.н. Питам че не прожерих докато беше разглобена да знам дали да го прегледам и него по нqкои саитоже пише че има по други че нqма...

Коментар

Цял отеделен модул е според мен и не трябва да страда от болежки.Не се занимавай ако питаш мен.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X