В неделя сложих антифриз и днес колата ми дигна темепературата 3-4 чертички над средата и видях, че тече антифриз по цялата греда отдолу и на моменти играят оборотите и имам чувството че ще загасне и трепери. Обезвъздушена е. Забелязах и че от едната страна на радиатора излиза пара(кофти оплътнения?? ) Фиат Браво 1.6 . Радиатора е слаган в неделя втора ръка, надуван е и не е текъл.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тече антифриз и вдига темепературата !
Collapse
X
-
Re: Тече антифриз и дига темепературата !
Apoly написа:В неделя сложих антифриз и днес колата ми дигна темепературата 3-4 чертички над средата и видях, че тече антифриз по цялата греда отдолу и на моменти играят оборотите и имам чувството че ще загасне и трепери. Обезвъздушена е. Забелязах и че от едната страна на радиатора излиза пара(кофти оплътнения?? ) Фиат Браво 1.6Брава 1.6
-
Да не си сложил някакъв як концентрат, който не може да охлажда добре?За теча бих ти препоръчал една добавка с име Liqui Moly radiator stop leak. Има я в Метро на цена 7-8 лв. Не е гаранция, че ще го запуши, но поне пробвай."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Загрява ли над 2рото или 1вото деление под средата , има въздух , има врътка за обезвъздушаване в левия горен край на радиатора и зад мотора на един маркуч,посока към купето . За теча аз използвам добавка , спря ми теча . Сигурен че си изкарал въздуха можеш да си когато стрелката за температурата при работа на мотора започне да показва постоянна температура . И вътре парното пускаш на топло докато не започне да духа много топло .FIAT BRAVO
Коментар
-
Apoly написа:Парното си духа много топло ... a тази пара от дeсния край на радиатора ? ... EURе я обезвъздуша пак да пробваме само радиатора да не е отишъл.FIAT BRAVO
Коментар
-
Баце, пробвай я тая добавка! Като усилие нищо не ти струва, само да я излееш в казанчето. Едно е да дадеш 8 лева за добавка, съвсем друго са 100-200-300 за радиатор. Щом дупката се е отворила от смяна на антифриза, а не от външно влияние, има голяма вероятност да се запуши отново."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
това с оборотите, може да е поради липса на реостат, виж там ли е реостата, другото което е тая пара както казваш най-вероятно е топлия изпаряващ се антифриз, все пак навън вече е 6-7 градуса и дори "парата" от устата си личи така от разстояние толкова, дай малко повече подробности, от кога я имаш колата ?Брава 1.6
Коментар
-
Вдигането на температура го оправихме сега е 2 черти над средата когато е запалена и е в покой и на 90 градуса като е карам (майстора каза че е нормално така), оказа се че перката не включва парва степен, а само втора беше изгоряло съпротивлението. Сложих добавка в радятора да видим дали ще стане ако не ще го сменям и него
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар